Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ОПОЗИЦІЯ СТАЛА ДО ВИКОНАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ
Учора у Верховній Раді вирували пристрасті. Депутати фракції БЮТ заблокували парламентську трибуну й намагались не дати можливості головуючому на засіданні першому віце-спікеру Адаму Мартинюку поставити в цілому на голосування проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з розслідування об’єктивності встановлення нових тарифів на природний газ для населення та пов’язане з цим подорожчання комунальних послуг.

Події розгорталися таким чином. Депутати ухвалили за основу відповідний проект, внесений Юлією Тимошенко. «За» проголосувало 177 депутатів з 416 за необхідних 150.
Однак пан Мартинюк поставив на голосування поправку, яка повністю змінила концепцію документа, а саме: замість запропонованого керівника комісії від опозиції Миколи Сивульського більшість проголосувала за представника від коаліції — комуністку Аллу Олександровську — 228 із 418.
Також більшість включила до цієї постанови пункт щодо перевірки обґрунтованості списання боргів ЄЕСУ, незважаючи на те, що пані Тимошенко заявляла, що всі суди України, у тому числі й Верховний Суд, підтвердили, що ніяких зловживань не було.
Опозиція намагалася переконати колег: проекти постанов про створення слідчих комісій не можуть ухвалюватись спочатку за основу, а потім в цілому, тому що тим самим опозиція позбавляється права контрольних функцій.
Депутат фракції БЮТ, член комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики Сергій Сас зачитав статтю з регламенту, у якій говориться про те, що проекти, які стосуються організаційних і контрольних функцій парламенту, розглядаються за іншою процедурою, ніж всі решта законопроектів.
Представляючи свій проект постанови, Тимошенко зауважила: якщо влада все ж таки поставить свого керівника комісії, «це означатиме, що владі є що приховувати, й опозиція правильно звернула увагу на зловживання в цій сфері».
За словами лідера БЮТ, усім очевидно: коаліція, нова влада «оголосила народу України тарифну війну». На її думку, завдання, яке перед собою ставила коаліція щодо об’єднання країни, виконано, оскільки сьогодні народ на Заході і на Сході, у Центрі й на Півдні однаково страждає від необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги.
Вона вчергове наголосила: немає нічого спільного між подорожчанням російського газу й встановленням тарифів для населення України, оскільки Україна добуває газу більше, ніж споживає населення.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЙУЛЮБЛЕНІШИЙ «НОТНИЙ ЗНАК» — ПАУЗА?..
  • ВІКТОР ЮЩЕНКО ЗУСТРІВСЯ З ЮЛІЄЮ ТИМОШЕНКО
  • ТУРЧИНОВ: «ЗРАДНИКИ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ЗАВЖДИ БУЛИ»
  • БЕЗСМЕРТНИЙ: «ПРИНЦИП КОАЛІЦІЙНОСТІ ДЕЩО ВИКРИВЛЕНО»
  • ПАРЛАМЕНТСЬКІ ПЕРЕСТАНОВКИ
  • НОВИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС — КРОК ДО ЦИВІЛІЗОВАНИХ НОРМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».