Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СИГНАЛІЗАЦІЯ ДЛЯ МОБІЛОК

Компанія Synchronica займається розробкою інструментів для управління мобільними пристроями. У заяві компанії йдеться, що нова служба дозволить жертвам злодіїв завдати удар у відповідь.
За словами Synchronica, щомісяця викрадають тисячі мобільних телефонів. Якщо злодій поцупив смартфон, він може виявити у ньому важливу інформацію, наприклад, електронні листи і комп'ютерні файли, що потенційно створює небезпеку витоку відомостей. Mobile Manager уможливлює дистанційне блокування або стирання даних, що зберігаються в смартфонах, які працюють під управлінням Windows Mobile, якщо власник апарату повідомив про крадіжку.
Крім того, можна увімкнути функцію сирени. «В середньому, людині потрібно лише 30 секунд, аби помітити зникнення телефону», — стверджують у Synchronica. Тому жертва крадіжки, увімкнувши цю функцію, ще може встигнути почути завивання свого смартфона.
Проте, як відомо, не обов'язково красти пристрій, щоб дізнатися конфіденційні дані. Інженери компанії Trust Digital, що також займається безпекою мобільних пристроїв, нещодавно провели такий експеримент. На аукціоні eBay вони купили десять смартфонів, із дев'яти з яких їм пощастило відновити 24 тис. сторінок інформації. Деякі пристрої були куплені у співробітників великих корпорацій. Так само можна відновити дані з уживаних жорстких дисків.
«Удалося відновити такі дані, як персональна банківська і податкова інформація, записи про комерційну діяльність корпорацій і навіть списки колишніх клієнтів корпорацій, плани випуску продукції, адресні книги, комп'ютерні паролі й інші закриті відомості», — йдеться в електронному листі Trust Digital, повідомляє news.rin.ru.


ІТАЛІЄЦЬ ЙДЕ ВЕЛИКИМ ШОВКОВИМ ШЛЯХОМ
Відомий італійський мандрівник Маріно Курніс, який вирішив за п'ять років пішки подолати Великий шовковий шлях, затримається в Криму. У селищі Місхор він почне писати книгу про свою подорож, передає кореспондент Укрінформу.
Маріно Курніс розпочав свій шлях із рідного Бергамо 9 січня й подолав чотири тисячі кілометрів, попереду — ще 45 тисяч і близько 20 країн. Він побував у Австрії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Туреччині.
Своєю подорожжю мандрівник бажає довести, що світ — єдиний, незважаючи на політичні кордони. «Кордони — поняття географічне, якщо ми знаємо й розуміємо інші культури, то поважатимемо інші народи, зміцнюючи мир на Землі», — сказав він.
Маріно Курнісу 33 роки, він журналіст, фотограф і художник. Вільно володіє італійською, англійською мовами та есперанто, трохи знає румунську, хінді й непалі. Увесь багаж мандрівника вміщується у звичайному візку. Ночує мандрівник здебільшого в наметі, постійно повідомляючи друзям про своє місцеперебування через Інтернет. По дорозі збирає вирізки з місцевих газет про свою подорож, робить нотатки, складає вірші. Після Криму Маріно вирушить до Росії та Грузії, а потім далі по Шовковому шляху.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЗНАХІДКИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».