Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІКЕНД ІЗ «МОРЕМ ПИВА»
Нинішньої суботи та неділі у Національному експоцентрі України у Києві відбудеться XIII «Свято пива-2006» та виставка «Індустрія пиво-безалкогольних напоїв», у яких візьмуть участь близько 100 учасників. Сьогодні ж, напередодні заходу, міжнародне журі визначить найкращі напої вітчизняної галузі.

Генеральний директор ЗАТ «Укрпиво» Галина Коренькова на прес-конференції наголосила на соціальній відповідальності пивоварного бізнесу. «Очікується, що цього року підприємства галузі сплатять до бюджетів усіх рівнів близько 1,1 мільярда гривень податкових та інших обов’язкових платежів, що перевищує торішній показник». Чимало підприємств галузі у цій сфері добилися очевидних показників.
На думку фахівців, серед «вузьких місць» галузі — проблема відходів, зокрема, утилізації та переробки пет-пляшок, розвиток вітчизняного хмелярства, налагодження виробництва солоду для пивоварної галузі на українських підприємствах.
Від 2000 до 2006 року виробництво пива в Україні зросло у 2,2 раза, обсяги його виробництва у цьому році очікуються на рівні 260 мільйонів декалітрів (дал), що перевищує торішні показники на 15%. Голова наглядової ради ЗАТ «Укрпиво» Петро Перетятько заявив, що сьогодні вітчизняна продукція пиво-безалкогольної галузі є досить конкурентоспроможною на міжнародних ринках. Цього року обсяги експорту цієї продукції очікуються на рівні 28–30 мільйонів гривень. За його словами, галузь має дуже високий потенціал для розвитку, зокрема, за рахунок розширення внутрішнього ринку, адже «середньостатистичний українець сьогодні в середньому споживає щорічно близько 45–48 літрів пива, тоді як у Європі — 85 літрів, у Німеччині — 120 літрів, Чехії — 160 літрів».

У РОСІЮ, ПО ГАЗ
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вчора відбув до Москви для переговорів із головою правління російського газового монополіста компанії «Газпром» Олексієм Міллером щодо поставок газу в Україну. Про це повідомила прес-служба Мінпаливенерго.

Мета візиту пана Бойка — документарне закріплення домовленостей про ціну на газ у 2006 році, досягнутих Прем'єр-міністром Віктором Януковичем під час візиту до Сочі у серпні. На переговорах планується обговорити комплекс питань, пов'язаних з поставками газу в 2006–2007 роках. Юрій Бойко вважає, що ціна на газ, що поставляють в Україну, з 2007 року буде нижчою за 130 доларів за тисячу кубометрів. Міністр прогнозує підписання контракту з «Газпромом» на поставку додаткових обсягів газу в Україну до 11 вересня. 17 серпня віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив про дефіцит природного газу, що становить вісім мільярдів кубометрів. А пан Бойко повідомив, що цей дефіцит виникає у результаті відсутності прямих поставок газу з Туркменістану, і висловив впевненість, що до кінця 2006 року їх буде відновлено. Після візиту до Росії в середині серпня Янукович заявив про збереження ціни на імпортований газ — 95 доларів за тисячу кубометрів до 2007 року.
також у паперовій версії читайте:
  • У НАС СПІЛЬНИЙ ІЗ БРАЗИЛІЄЮ «ЦИКЛОН»
  • ЖІНКИ ЗАТРИМАЛИ ДОСВІДЧЕНОГО ЗЛОЧИНЦЯ
  • «УКРЗАЛІЗНИЦЮ» ОШТРАФОВАНО ЗА ЗЛОВЖИВАННЯ МОНОПОЛЬНИМ СТАНОВИЩЕМ
  • ЛЬВІВ: ПЛОЩУ РИНОК ЗАХИЩАЮТЬ ЖУРНАЛІСТИ
  • ЖАХ НА ОБОЛОНІ: ДІВЧИНУ ОБПАЛИЛИ ХІМІЧНОЮ РЕЧОВИНОЮ
  • ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ НА ПІДТРИМКУ ДЕМОКРАТІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».