Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПОСТРАЖДАЛІ Є. СПИСКІВ — НЕМАЄ
Міністерство внутрішніх справ України поки не надало Київській міській держадміністрації остаточного списку постраждалих від афери «Еліта-Центру». Про це заявив київський міський голова Леонід Черновецький під час громадських слухань щодо вирішення проблем потерпілих.

«Ми не можемо одержати з МВС поки ніякої інформації про це. Але я гадаю, вона буде пізнавальною... З нами МВС не співпрацює активно в цьому питанні»,— сказав він.
За словами мера, за неперевіреними даними, наразі таких людей налічується 1700. Він наголосив, що хоче бути цілковито переконаним, що конкретна людина вклала гроші в конкретну квартиру від «Еліта-Центру», і нагадав про виявлені слідством випадки шахрайства в цій справі, коли деякі особи, скориставшись скандалом, почали купувати інвестиційні договори у реальних інвесторів. «Ми хочемо бути упевнені, що ці інвестиційні договори не куплені на ринку, не підсунути слідчому, що жодних домовленостей правоохоронних органів з шахраями і банками, котрі могли видавати якісь липові документи не існує»,— сказав Черновецький.
Він додав, що порадив інвесторам, які пікетують мерію, домовитися з МВС, аби міністерство
надало, нарешті, список усіх потерпілих.
Раніше, 18 липня під час засідання комісії КМДА щодо «Еліта-Центру» столичний голова заявив, що будівництво житла для обманутих інвесторів не розпочнеться, поки Київській міській держадміністрації не буде надано підтверджених Міністерством внутрішніх справ України списків потерпілих від афери «Еліта-Центру».
У свою чергу, представник МВС, який був присутній на засіданні, повідомив: слідство у справі афери розраховує до вересня підготувати достовірні списки потерпілих.
20 липня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив, що МВС має намір до вересня завершити розслідування справи щодо будівельної афери «Еліта-Центру». Він зазначив, що всі заяви від потерпілих інвесторів, які надійшли, зареєстровано і визначено кількість людей, котрі були ошукані.
Як повідомив Леонід Черновецький під час громадських слухань, Київ готовий розпочати будівництво житла для постраждалих від афери «Еліта-Центру», за його словами, під будівництво «є шість земельних ділянок. Ми цією проблемою займаємось». Мер повідомив, що місто має намір оголосити конкурс і знайти інвесторів, які запропонують будівництво максимального відсотка житла для потерпілих і мінімального — для комерційного продажу. Водночас він не назвав конкретних термінів реалізації таких планів.
Леонід Черновецький також вважає, що серед постраждалих інвесторів немає внутрішньої єдності щодо захисту своїх інтересів.
На думку мера, інвестори мають виділити зі своїх лав людей, котрі залишилися без житла, і сформувати з них квартирну чергу. Таким особам, за словами міського голови, Київська міськдержадміністрація допоможе в першу чергу, тоді як багатим людям, що інвестували в будівництво житла з метою подальшого перепродажу, міська влада не компенсуватиме втрати. «Деякі люди вкладали мільйони. Для нас цих людей просто немає, і розмовляти з такими людьми ми не хочемо»,— сказав Черновецький.
За його словами, компенсувати втрати постраждалих за рахунок організаторів афери не вдасться. Він навів приклад Росії, де останнім часом зафіксовано 36 випадків обману інвесторів у житлове будівництво, і країн Балтії, де таких інцидентів було кілька десятків — «нікого не посадили у в'язницю».
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ВИЧІКУЄ?
  • В УКРАЇНІ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ПРОЕКТ З ПРОФІЛАКТИКИ ВІЛ/СНІДу
  • ПАВЛА ЛАЗАРЕНКА ПОЗБАВЛЕНО ПОВНОВАЖЕНЬ ДЕПУТАТА ОБЛРАДИ
  • ХТО ПОРУШИВ «ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ» СОЦІАЛІСТІВ, ДОВІДАЄМОСЯ НА З'ЇЗДІ
  • КЛЮЧКОВСЬКИЙ ПРОПОНУЄ КАБМІНУ «НЕ ЗАБІГАТИ НАДТО ДАЛЕКО»
  • ПРЕЗИДЕНТОВІ ПРОПОНУЮТЬ ЗВЕРТАТИСЬ ДО СУДУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».