Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ВІДБУДЕТЬСЯ «СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ ФОРУМ»
У вересні цього року в Севастополі за участю провідних політологів України і Росії відбудеться захід під такою назвою, який має стати щорічним. Про це повідомив голова міської держадміністрації Сергій Куніцин.

«У вересні ми готуємо з провідними політологами України із запрошенням міжнародних політологів «Севастопольський форум», який прагнемо зробити щорічним для того, щоб прокреслити історичну і політичну вісь «Київ — Севастополь», щоб поговорити про перспективи розвитку Севастополя, зробити регіону в гарному розумінні промоушн. Тим більше, що нам є що сказати, що представити»,— зазначив він.
На думку пана Куніцина, останнім часом звикли говорити лише про роль Севастополя у Великій Вітчизняній війні, водночас, нагадав він, Севастополь — це ще і стародавній Херсонес, звідки пішло на Русь християнство.
Сергій Куніцин також повідомив, що влада міста ставить перед собою завдання посилити міжрегіональне співробітництво. «Ми підписали угоди з Чернівецькою, Вінницькою областями, готуємо низку угод з іншими регіонами України. У Міністерстві закордонних справ узгодили питання підписання угоди з Московською областю, пролонгацію угоди з містом Москва»,— зазначив він. Глава міськадміністрації наголосив, що влада Севастополя «не політизує ці дії, для нас це — не політика, для нас це — передовсім економіка, культура, розвиток нашого історичного і економічного майбутнього».
Під час брифінгу Сергій Куніцин спростував чутки про своє підвищення на посаді. Зокрема, відповідаючи на таке запитання журналістів, він і собі запитав: «Куди підвищуватися? Усі місця в державі зайняті».
За словами пана Куніцина, якби йому наразі запропонували повернутися, зокрема, в кримський уряд, він відмовився б. «Тому що є чимало об'єктивних, суб'єктивних причин, які мені дозволяють заявити: мені подобається у Севастополі. Не знаю, чи подобаюсь я Севастополю, але мені тут подобається, я скучив за хорошою роботою, ми ухвалили програму з розвитку Севастополя, тут цікаво, і, повірте мені, що у Севастополі можна реалізувати інвестиційні проекти, які за обсягами і масштабами могутніші, ніж у Автономній Республіці Крим».
Крім того, зазначив голова міськадміністрації, «з урахуванням того, який сьогодні персональний склад парламенту Криму, уряду Криму, з урахуванням того, що там відбувається у міжнаціональних відносинах, я жартома своїм друзям кажу: я за шість років і три місяці прем'єрства свій шматок чогось нехорошого з'їв. Тому мені хочеться дерзати у Севастополі. Я не вважаю, що губернатор Севастополя у моєму віці — це якась невелика посада».
Як стверджує Куніцин, Київ його теж не приваблює, «я приріс, прикипів до Криму, хоч і були пропозиції за ці роки: і після першої відставки, і після другої, і у Києві працювати, і на дипломатичній посаді. Не хочу. Принаймні, поки не хочу».
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНА МАЄ НОВИХ ГЕРОЇВ
  • ЩО МИ ЗНАЄМО ПРО НАТО?
  • БУДЕ СОЦІАЛЬНЕ ЖИТЛО
  • УРЯД І НАФТОТРЕЙДЕРИ ДОМОВИЛИСЬ
  • НА ІНВЕСТОРІВ ТИСНУТИМУТЬ. АЛЕ МЕНШЕ
  • РОЗГОРНУТО ФОТОВИСТАВКУ
  • УСЕ — ПІД КОНТРОЛЕМ
  • І ЗАПАЛАЮТЬ ВЕРШИНИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».