Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
В ОЧІКУВАННІ ЛИСТОПАДА
Після перемоги Олега Маскаєва над Хасимом Рахманом довкола суперважкого дивізіону розгорнулися чималі пристрасті. Американські боксери прагнуть будь-що повернутися на трон, а представники екс Радянського Союзу намагаються об’єднати титули.

Звісно, головна увага прикута до українця Володимира Кличка, який 11 листопада має провести захист свого титулу за версією ІBF. Серед кандидатур фігурують лише два боксери — американець Шеннон Бригс і Олег Маскаєв. Перший неодноразово заявляв, що має на руках контракт, тож саме йому слід вийти у ринг. Представники Маскаєва поки намагаються уникнути двобою. Так, тренер новоспеченого чемпіона за версією WBC у суперважкій вазі Віктор Валле-молодший проти того, щоб його підопічний розпочинав підготовку до двобою з чемпіоном за версією ІBF Володимиром Кличком. «Листопад — це надто рано». Валле стурбований травмами, котрі Олег отримав до та під час двобою, і переконаний, що про наступний двобій можна говорити лише після лікування. «Я не бачу причин, через які нам потрібно терміново прагнути бою з кимсь. Я ставлюсь до Олега, як до сина і не можу дозволити йому тренуватися або виходити в ринг, коли з ним не все гаразд».
Крім того, майбутнім боєм Володимира Кличка зацікавився білоруський боксер Сергій Ляхович, котрий є чемпіоном за версією WBO та прагне зустрітися в ринзі з кимось зі своїх колег-чемпіонів. Американські засоби масової інформації напередодні оприлюднили відкритого листа Ляховича, в якому білорус запропонував чемпіонові ІBF Володимиру Кличку свою кандидатуру на двобій 11 листопада. Текст відкритого листа такий: «Я — Білий Вовк і потребую свіжого м’яса! Досить шукати легких шляхів! Ти викликав Леймона Брюстера, коли він лежав у лікарні, а тепер ти хочеш двобою з Олегом Маскаєвим, який тільки-но провів на ринзі дванадцять важких раундів і потребує відновлення. Думаєш, це демонструє твою хоробрість? Мій промоутер Дон Кінг телефонував твоєму менеджерові Шеллі Фінкелю три тижні тому, коли я був у його офісі у Флориді, й запропонував вам провести бій, але Фінкель сказав: «Не тепер, можливо, пізніше». Але чому не 11 листопада? Що зміниться? Я переконаний, що наш двобій показав би людям, хто нині є справжнім чемпіоном. Ти так хотів бою зі мною торік, то що ж сталося? Чи після того, як ти побачив, що я зробив із Брюстером, просто радієш, що тобі вдається уникнути бою зі мною? Зустрінься з боксером, котрий побив хлопця, який побив тебе. Чи ти шукаєш легкого шляху бути чемпіоном?» Не потрібно бути ясновидцем, аби зрозуміти: текст цієї заяви написав не Ляхович, а Дон Кінг. Скандальний промоутер починає втрачати вплив на найпопулярнішу вагову категорію і намагається повернутись на хвилю слави. Проте і в білоруса є в цьому свій інтерес. Сергій теж має найближчим часом захищати свій титул. Суперників, на яких можна заробити гроші, не так вже й багато (Брюстер, наприклад, заявив, що до кінця року відпочиватиме). Виходити на ринг задля 200–300 тисяч доларів і ризикувати втратити чемпіонський пояс білорусу не надто хочеться. Інша річ — бій з Володимиром Кличком. Тут можна заробити непоганий капітал (близько мільйона доларів) і спробувати виграти ще один титул. А за поразки є шанс на реванш і на ще один непоганий заробіток.
Тим часом у світі боксу сталася знаменна подія — екс-чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі — 43-річний американець Евандер Холіфілд — успішно повернувся в ринг. У першому, після майже дворічної перерви, поєдинку він у другому раунді технічним нокаутом переміг співвітчизника — 32-річного Джеремі Бейтса. Таким чином, ветеран світового боксу здобув першу перемогу від червня 2002 року. Холіфілд, який відновився після низки травм, серйозно налаштувався повернути собі чемпіонський пояс. Утім, такі заяви викликали скепсис у його оточення. Однак своїм бажанням і роботою на тренуваннях Холіфілд довів, що порох у порохівницях ще залишився. Щодо бою з Бейтсом, не слід особливо акцентувати на ньому увагу. Джеремі на прізвисько «Тварина» не входить до когорти провідних боксерів. На початку протистояння стало зрозуміло, що Бейтс відверто боїться суперника. Холіфілд повністю господарював на ринзі. Наприкінці стартового відрізка Евандер замкнув Бейтса в кутку й почав методично бити. Від неабияких неприємностей того врятував лише гонг. Однак навіть невеликий відпочинок не допоміг Джеремі. Холіфілд надалі атакував, а наприкінці другого раунду знову загнав суперника в кут. Під градом ударів той якоїсь миті перестав реагувати, і рефері спинив бій за чотири секунди до завершення раунду. Приблизно вісім тисяч глядачів овацією зустріли успіх ветерана. Тепер Холіфілд переконаний, що йому до снаги вп’яте завоювати титул чемпіона світу. «Гадаю, що головне — поставити перед собою мету. Тепер, завершуючи свою кар’єру, знову хочу стати чемпіоном у суперважкій вазі, — заявив Евандер. — У мене є приклад — Джордж Формен, який став чемпіоном світу в 45 років. Чому я не можу повторити цей успіх? Чим я гірший? Мій вік — не перешкода. Сьогодні я це показав і публіка зрозуміла, що я — чинний боксер».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НА ПОРОЗІ
  • ПРИКЛАД ДЛЯ СТАРШИХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».