Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НОВОБОГДАНІВКА ЗНОВУ «СТРІЛЯЄ»...
У минулу суботу біля села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області на артилерійських складах військової частини А2985 на відкритій ділянці технічної території, де після масштабної пожежі 6 травня 2004 року зберігалися залишки порохових зарядів до артилерійських боєприпасів, сталося їх самозаймання, що призвело до пожежі. Боєприпаси почали вибухати. Постраждало четверо осіб, яких із травмами та опіками шпиталізовано

У неділю пожежно-рятувальні підрозділи МНС і МО намагалися локалізувати осередки пожеж. Проте, й станом на вчорашній день довелося продовжувати гасити пожежу на артилерійських складах.
Як повідомили УНІАН в управлінні прес-служби Міністерства оборони України, завдяки тому, що екіпажам пожежних танків Збройних сил України та МНС удалося загасити осередки вогню, інтенсивність вибухів боєприпасів значно знизилась. Впродовж ночі з 20 на 21 серпня було зафіксовано два вибухи.
Техногенна катастрофа у Новобогданівці добряче попсувала нерви українським залізничникам. Вони виявилися неготовими до роботи в надзвичайній ситуації. Другу добу про хоча б приблизне місцезнаходження зупинених, а потім спрямованих в об'їзд потягів знають хіба що диспетчерські служби деяких станцій Придніпровської залізниці, що «розштовхували» поїзди на допоміжні гілки і запасні шляхи. У чистому полі за сорокаградусної спеки виявився «забутим» потяг «Київ-Євпаторія», у якому прямували до моря дві групи дітей. Тільки після того як обурені пасажири перекрили рух на зустрічній колії, поїзд поїхав до Херсона і далі в Крим, куди він прибув з 15-годинним запізненням. Більш як на добу спізнився потяг «Севастополь-Донецьк», що змушений був кружляти навколо Каховського водоймища. З багатогодинним запізненням відправляються практично всі пасажирські потяги, що їдуть в Крим і з півострова.
Прокуратура Запорізького гарнізону порушила кримінальну справу за фактом неналежного поводження з боєприпасами та порушення військовослужбовцями правил техніки безпеки. Саме це, вважають правоохоронці, спричинило вибухи на складах. Сапери мають оглянути 160 гектарів — на таку площу розкидало вибухами снаряди. Загалом на складах у Новобогданівці зберігаються кілька тисяч тонн боєприпасів.
Комісія квартирно-експлуатаційних органів Міністерства оборони визначила список ушкоджених об'єктів на 275-й артилерійській базі й оцінила вартість їх відбудовного ремонту в 596 тисяч гривень. Про це «Українським Новинам» повідомила прес-служба Міноборони. За її даними, ушкоджено контрольно-пропускні пункти, контрольно-технічний пункт, казарму, штаб, їдальню, пожежне депо, лазню і котельню. Основні види руйнувань — ушкодження дахів, внутрішніх перегородок, стель і віконних рам. Близько 200 тисяч гривень потрібно для відновлення господарських будинків — їдальні, пожежного депо, лазні й котельні. Найбільших витрат — 266 тисяч гривень — вимагає ремонт казарми і штабу.

ПОКАЗНИК ІНФЛЯЦІЇ: УСЕ НЕ ТАК ПОГАНО
Вплив підвищення цін на газ, тепло і воду в липні на загальний показник інфляції був частково компенсований зниженням цін на продукти харчування. Про це журналістам повідомив експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віталій Кравчук.

Він зазначив, що інфляція в липні становила 7,4% порівняно з 6,8% у червні. За його словами, прискорення темпів інфляції спричинене підвищенням тарифів на газ на 85,2% у липні, а також збільшенням інших регульованих цін.
Як зазначалось вище, зростання цін на газ, тепло і воду було частково компенсоване зниженням цін на продукти харчування, яке триває останні півроку. За повідомленням пана Кравчука, такі тенденції на ринку харчових продуктів були викликані обмеженням на експорт тваринницької продукції до Росії й збільшенням пропозиції деяких харчових продуктів (наприклад, овочі, яйця, картопля, олія). Експерт також зазначив, що позитивну роль у стримуванні інфляції зіграла підтримка стабільного курсу гривні до американського долара.
Фахівець вважає, що основними чинниками, які впливатимуть на зростання споживчих цін найближчими місяцями, будуть політика регулювання цін, цьогорічний врожай і державна зовнішньоекономічна політика.
Стосовно прогнозів Кабінету Міністрів показника інфляції на 2007 рік на рівні 7,5%, Віталій Кравчук вважає, що такого показника можна досягти за умови проведення скоординованої антиінфляційної політики урядом і Національним банком, за відсутності значних внутрішніх або зовнішніх потрясінь. Значним ризиком, на думку експерта, лишається різке підвищення цін на енергоносії.
також у паперовій версії читайте:
  • ГЕРОЮ УКРАЇНИ — 95 РОКІВ
  • ДНІПРОПЕТРОВСЬК: МІКРОРАЙОН ПРОТИ ЗАВОДУ
  • КУРОРТНІ ПРИБУТКИ ЛЮБЛЯТЬ «ТІНЬ»
  • «ЯК ВАС ТЕПЕР НАЗИВАТИ?..»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».