Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
АЗАРОВ ПОРУШИВ ЗАБОРОНУ
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров вважає втраченими для економіки роки роботи кабінетів міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова.

Про це він заявив у інтерв'ю російському інформаційному агентству «ІТАР-ТАРС».
«Моя точка зору відкрита й відверта: я оцінюю ці майже два роки для України щодо розвитку економіки як втрачені»,— сказав посадовець.
Із його слів, роки втрачені не тільки стосовно створення вкрай необхідних для розвитку економіки України інтеграційних об'єднань, а й з погляду економічного розвитку, проведення структурних реформ.
«Ринкові перетворення залишилися незавершеними, загальмувалися податкова й пенсійна реформи, запровадження страхової медицини, реформа наших Збройних сил. Наш уряд в 2003–2004 роках розпочав їх втілювати, однак президентські вибори їх зупинили»,— зазначив перший віце-прем'єр.
Азаров навів як приклад пенсійну реформу: «Ми планували створити потужні недержавні пенсійні фонди. Однак через два роки не з'явився жоден великий недержавний пенсійний фонд, який міг би працювати як інвестиційний ресурс у економіці».
На його думку, рішення Кабміну Тимошенко ліквідувати спеціальні економічні зони й території пріоритетного розвитку, технопарки під приводом боротьби із шахрайством було помилковим.
«Самі по собі ці механізми не можуть бути інструментами для злодійства, це — інструменти. Все залежить від того, хто ці інструменти використовує. Ми давали гарантії інвесторам, що вони прийдуть і користуватимуться певними преференціями. Вони прийшли, вклали кошти, але як тільки вони це зробили, держава скасувала преференції»,— заявив Азаров.
На його переконання, новий Кабмін має намір поновити ці зони. «Відразу здійнявся галас у мас-медіа, мовляв, хочуть поновити злодійські зони, через них будуть знову кудись іти мільярди. Ніхто не збирається відновлювати якісь «тіньові» схеми, ми хочемо чітко заявити: всі інвестори, котрі втратили, одержать від держави компенсацію, їхні інвестиційні проекти, які вдало себе зарекомендували, слід сказати, що багато зон добре працювали: ми одержали 0,5 мільярда доларів іноземних інвестицій, працюватимуть»,— сказав перший віце-прем'єр.
Нині Кабмін Януковича, зі слів Азарова, працює над антикризовою програмою, тому що вся бюджетна сфера перебуває в стані серйозної кризи. «Я й раніше знав, що ситуація погана, але я не знав, що вона настільки погана. Нам належить вжити серйозних заходів для її виправлення. Я жартую, що мені вдруге доводиться мати справу, прийшовши на посаду міністра фінансів, не з повною кишенею, не з повною скарбницею, як ми свого часу залишали своїм попередникам, а з дірявою кишенею. Спочатку цю кишеню треба зашити, наповнити її, а потім, звісно, планувати реалізацію якихось програм»,— зазначив Микола Азаров.
Новий Кабмін було призначено 4 серпня. Щодо зростання ВВП 5,5% у січні-липні, то Микола Азаров пояснює це короткостроковою позитивною кон'юнктурою на основних ринках збуту України.
«У нас зараз близько 5% зростання ВВП. Чи є під таким зростанням надійний фундамент, чи це тимчасове явище? На жаль, аналіз свідчить, що під цими 5% зростання ВВП довгострокових позитивних змін немає. Швидше за все, вони зумовлені короткостроковою позитивною кон'юнктурою на наших основних ринках збуту, насамперед на ринку металу»,— сказав пан Азаров.
Як вважає перший віце-пре-м'єр, настороженість викликає те, що основний внесок у збільшення ВВП (близько 23%) дало зростання торгівлі, оскільки в умовах низьких темпів зростання виробництва товарів внутрішнього споживання потреби внутрішнього ринку задовольнялися переважно імпортними товарами.
Тим часом відразу після призначення Прем'єром, Віктор Янукович заборонив членам нового Кабміну критикувати своїх попередників.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛЕОНІД КРАВЧУК: «ВЛАДА НЕ КЕРУЄТЬСЯ ІНТЕРЕСАМИ НАРОДУ»
  • ДМИТРА ПАВЛИЧКА ОБРАНО ГОЛОВОЮ УВКР
  • МИКОЛА ПЛАВ’ЮК:«УКРАЇНА БУЛА, Є І БУДЕ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».