Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВ: АНДРІЇВСЬКИЙ УЗВІЗ У КРИТИЧНОМУ СТАНІ
Історичне серце столиці потребує негайної реконструкції. У цьому переконані столичні посадовці, натомість городяни побоюються, що після перебудови вулиця втратить свій первісний вигляд. Капітального ремонту на Андріївському не було жодного разу. Тож нині стан однієї з найстаріших вулиць Києва — аварійний. Через погану роботу зливостоків вимивається бруківка, кілька будинків похилилися на тридцять сантиметрів.

Косметичну реконструкцію узвіз пережив у вісімдесяті роки минулого сторіччя, але вона мало допомогла. Як розповів «5 каналу» Юрій Лосицький, заслужений архітектор України, «були трохи пофарбовані фасади будинків і встановлено ліхтарі, тротуари вимостили жовтою цеглою. Все це за 25 років, які минули відтоді, занепало. Під час реконструкції на Андріївському узвозі потрібно перекласти всі підземні комунікації й, можливо, збудувати новий каналізаційний колектор. Бюджетних коштів на реконструкцію не вистачить. Тому є намір залучати гроші інвесторів та меценатів, які потім зможуть отримати свій зиск». Іван Салій, заступник Київського міського голови додав: «За потенціалом впливу, за можливістю розбудови наші літописні гори не мають рівних не те що в Україні, а в багатьох інших країнах. На громадських слуханнях, організованих Подільською райдержадміністрацією з цього питання,— аншлаг. Після ще кількох слухань планують оголосити конкурс на проект реконструкції». Тим часом мешканці Подолу з пересторогою ставляться до планів влади. Багато хто не виключає, що після реконструкції в історичній частині міста можуть з'явитися фешенебельні будинки. Ще категоричніша думка торговців сувенірами на Андріївському. Щоправда, посадовці обіцяють повернути підприємців на робочі місця. Так само, як не будувати висотних будівель. А от ущільнення забудови на Андріївському узвозі — цілком реальне.

РОЗПОЧАВСЯ СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК!
Торговельною столицею України стало вчора село Великі Сорочинці на Полтавщині. Тут розпочався знаменитий ярмарок з усіма його спокусами і принадами — веселим карнавальним дійством, колоритною етнографічною атмосферою й жвавою комерцією у незліченних торгових рядах на багатогектарному Жабокрицькому майдані.

Участь у нинішньому, 40-му за ліком ярмарку, беруть сотні приватних підприємців, десятки відомих промислових підприємств, представники бізнес-еліти з України й з-за кордону. Точних цифр організатори називати не поспішають. Як очікується, значна кількість учасників долучиться сьогодні, коли з традиційного місця — «садиби Хіврі», розташованої в центрі майдану, пролунає офіційне оголошення про відкриття Сорочинського ярмарку.
Однак і наразі ярмарок живе притаманним йому повноцінним буттям. У містечку народних майстрів — велелюдно довкола кераміки і особливо актуальних у спеку плетених солом'яних брилів. Із шинків доносяться пахощі оригінальних страв національної кухні. А у виставкових павільйонах зі зразками нових видів продукції зав'язуються перші ділові контакти, котрі, можливо, обернуться незабаром вигідними угодами і домовленостями.
Як повідомили організатори, на гостей цьогорічного ярмарку чекає чимало сюрпризів. Усі вони поки тримаються у секреті. Проте один став уже відомим. Це — презентація найкращих грузинських вин із 15-ти виноробних підприємств Грузії.
також у паперовій версії читайте:
  • КРИМ: ІНДУСТРІЯ КУРОРТУ ПРАЦЮЄ ЗІ ЗБИТКАМИ
  • ЄВРОПА ПРАГНЕ НАШИХ ОВОЧІВ
  • ЦІ ЛЮДИ БАЧАТЬ СЕРЦЕМ
  • ЯК НЕ ТРАВМУВАТИСЯ НА ТАКІЙ ШАХТІ?..
  • ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ АУКЦІОН КОШТОВНОСТЕЙ
  • ЛЮДИ ПОТЕРПАЮТЬ ВІД «НЕВІДОМИХ» УКУСІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».