Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВИБУХ НА ШАХТІ: ЗАГИНУЛО ШЕСТЕРО ГІРНИКІВ
У неділю вранці у місті Суходільськ Краснодонського району Луганщини, на шахті «Суходільська-Східна» ВАТ «Краснодонвугілля», у західній лаві на горизонті 915 метрів стався вибух повітряно-метанової суміші. Загинуло шестеро гірників, із опіками шпиталізовано четверо осіб у важкому стані, у стані середньої важкості — трьох. Усього у копальні працював 171 гірник. Створено комісію з розслідування причини трагедії.

Наразі з'ясовано, що вибух призвів до руйнування вентиляційної споруди.
Генеральний директор холдингу Леонід Хлапенов пообіцяв зробити все можливе для надання допомоги потерпілим і сім'ям загиблих шахтарів. На місці трагедії побував генеральний прокурор України Олександр Медведько.
Шахту «Суходільська-Східна» здано в експлуатацію в грудні 1980 року. Глибина розробки — 785—1028 метрів. На шахті працюють понад 3,5 тисячі осіб. Середньодобовий видобуток становить 2727 тонн. Ця шахта — одна з найнебезпечніших у басейні через велику ймовірність раптових викидів вугілля і газу.
Через вибух метану і вугільного пилу 9 червня 1992 року тут було травмовано 100 осіб, із яких 63 загинули.

У БАХЧИСАРАЇ ВДАЛОСЯ ЗНАЙТИ КОМПРОМІСНЕ РІШЕННЯ
Кримській владі та представникам кримськотатарської громади пізно увечері у неділю, 13 серпня, під час погоджувальної наради вдалося знайти компромісні рішення для урегулювання конфлікту навколо ринку, розташованого на священному для мусульман місці.

Угодою передбачено закриття ринку до 11 вересня, а до цього часу його територію патрулюватимуть правоохоронці. Про загострення ситуації щодо торгівлі «на кістках» — знищеному мусульманському цвинтарі — ми розповідали у минулому номері.
Ось як розвивалися події далі. 12 серпня виїзне засідання меджлісу кримськотатарського народу в Бахчисараї, на якому обговорювалось питання функціонування ринку на кримськотатарському кладовищі й святому місці мусульман «Азізлер», викликало незадоволення у ринкових торговців і представників Російської громади Криму, котрі їх підтримують. Між сторонами почалась бійка, внаслідок якої було перекинуто десятки автомобілів, лобове скло розбите й в автомобілі керівника меджлісу, народного депутата України Мустафи Джемільова. За офіційними даними, травмовано чотири особи. Правоохоронці були змушені зробити попереджувальні постріли вгору, щоб охолодити запал.
На думку представників меджлісу, керівництво автономії неадекватною реакцією на конфлікт, який жеврів два роки, дискредитує Прем'єр-міністра, лідера Партії регіонів Віктора Януковича більше, «ніж це могли зробити його найрадикальніші політичні опоненти». Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров на прес-конференції в Сімферополі.
За його словами, голова Верховної Ради АРК, «регіонал» Анатолій Гриценко після від'їзду глави українського уряду з Криму спробував «забути» про питання закриття ринку.
За словами прес-секретаря меджлісу Лілі Муслімової, суботнє зіткнення ініціювали торговці, керовані представниками Російської общини Бахчисараю і депутатом ВР АРК від блоку «За Януковича!», лідером Кримської організації партії «Російський блок» Олегом Родівіловим.
також у паперовій версії читайте:
  • БУКОВИНА: ДРАМА У МОНАСТИРІ
  • НА ХОРТИЦІ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ ПРОСТО НЕБА
  • ЦЕ СПРАВДІ «СОНЯЧНИЙ КЛОУН»
  • МАЛЯРІЮ У ДОНЕЦЬК «НЕ ЕКСПОРТУВАЛИ»
  • ЧЕРНІГІВ: «ШЕРЛОКИ ХОЛМСИ» З ПОДАТКОВОЇ
  • ХЕРСОНЩИНА: ХТО «ПРИХВАТИЗУВАВ» ЗЕМЛЮ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».