Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УЖГОРОД: КРАСИВЕ ПРОТИ КОРИСНОГО Й НАВПАКИ
Тут кілька днів поспіль триває протистояння міської влади і підприємців, які працюють на так званому «Зеленому ринку».

Події почали розгортатися близько 4-ої години ранку 9 серпня. На цей час міська міліція оточила район вулиці Фединця, на якій розміщується ринок, і не пропускала на прилеглі вулиці транспорт, крім замовленої для демонтажу ринку спецтехніки.
Підприємці спробували перешкодити цьому. Техніка для демонтажу павільйонів залишилася на довколишніх вулицях.
Міський голова Сергій Ратушняк прокоментував ситуацію: «Вулиця Фединця — проїжджа, вона належить всім ужгородцям, а не тільки двомстам або півтисячі чи навіть і тисячі підприємців. Тому міська влада вважає за потрібне повернути її місту».
За словами мера, «на цій вулиці буде організовано односторонній рух, який істотно розвантажить центр міста від транспорту. Уздовж вулиці поставлять лавки, встановлять красиві ліхтарі, посадять квіти, щоб ужгородці могли спокійно відпочивати, а не «милуватися» «центром антисанітарії».
Пан Ратушняк нагадав, що «питання про припинення роботи ринку порушувалося ще в 1998 році. Тоді підприємці домовилися з міським головою про продовження роботи на рік. Ця «домовленість» чомусь існує по нинішній день. Ринок працює, при цьому порушується 14 законів України, і тому питання про його ліквідацію не переглядатиметься».
Згідно з даними опитування, проведеного місцевим Фондом соціальних досліджень, більшість мешканців Ужгорода (76%) вважають, що ринок псує історичний центр міста і має бути ліквідований.

БАЗАР «НА КІСТКАХ»: ГАНЕБНО Й ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНО
Районна державна адміністрація, районна і міська ради Бахчисарая просять керівництво України й Криму, а також правоохоронні органи автономії негайно втрутитися в конфлікт, який виник між кримськими татарами і керівництвом стихійного бахчисарайського ринку районного споживчого товариства.

Про це йдеться в переданому УНІАН зверненні голови Бахчисарайської райдержадміністрації Ільми Умерова, голови Бахчисарайської райради Олександра Таряника й мера Бахчисарая Дмитра Кретова до Президента Віктора Ющенка, голови Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка, голови Ради міністрів АРК Віктора Плакіди, постпреда Президента Геннадія Москаля, прокурора Криму Віктора Шемчука, начальника кримського управління СБУ Віктора Кожелянка й начальника кримської міліції Володимира Хоменка.
У зверненні зазначено, що конфліктна ситуація навколо ринку не знаходить свого рішення: «Протягом місяця, починаючи з 7 липня, протистояння сторін триває, цілодобовий пікет з 200–300 кримських татар стоїть з вимогою негайного перенесення стихійного ринку з колишнього мусульманського кладовища, священного для них місця «Азіз».
Бахчисарайська влада неодноразово рекомендували РайСТ і Споживчому товариству (СТ) «Весна» звільнити незаконно займану територію, оскільки в Бахчисараї діють ще три ринки, торгові площі яких «дозволяють розмістити всіх охочих». Крім того, 13 липня ухвалено виділити СТ «Весна» земельну ділянку площею 0,70 гектара під будівництво торгового комплексу в центрі міста. «Проте керівництво РайСТ і дирекція ринку відмовляються звільнити незаконно зайняту територію й перенести ринок. Більше того, всупереч домовленостям, здають в оренду торгові місця, що вивільняються на стихійному ринку після залишення їх підприємцями і перекидають підприємців з інших своїх ринків на цей ринок, більше того, заохочують торговців відсутністю ринкового збору».
У зверненні повідомлено, що 4 серпня директор стихійного ринку ініціював збори пайовиків СТ «Весна», СТ «Ринок» і Бахчисарайського РайСТ, на якому закликав підприємців «розблоковувати ринок самостійно, всіма способами» від пікету кримських татар. У зв'язку з цим Бахчисарайська районна державна адміністрація, районна і міська ради «з метою забезпечення в районі міжнаціональної і громадянської згоди просять втручання вищестоящих властей і правоохоронних органів у запобіганні масовим зіткненням з непередбачуваними наслідками», а також вимагає притягти до відповідальності осіб, які закликають до масових безпорядків на міжетнічній і міжрелігійній основі.
також у паперовій версії читайте:
  • СПІВРОБІТНИКІВ «НАШОГО РАДІО» ВИКРАЛИ Й ПОБИЛИ ПОМИЛКОВО...
  • ТРАГІЧНА «КОРИДА»
  • ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД СТАВ НА БІК ОЛЕГА ЛЯШКА
  • ЩЕ ПОГРІЄМОСЯ?
  • ЗНАЙДЕНО ВКРАДЕНІ КАРТИНИ МАРІЇ ПРИЙМАЧЕНКО
  • І ЗНОВУ СОЛДАТ ЗАГИНУВ ВІД КУЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».