Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЖІНКА В ЛІЖКУ — СТРЕС ДЛЯ ЧОЛОВІКА

Не залежно від того, має чоловік зі своєю партнеркою інтимні стосунки чи ні, навіть уві сні він не перестає усвідомлювати, що у ліжку він не сам, а це призводить до постійного зростання рівня гормонів стресу в організмі. Як результат — уранці чоловікам потрібно значно більше часу, аби сконцентруватися на роботі та проблемах. Вони довше налаштовуються на денний ритм життєдіяльності та мають труднощі з ухваленням важливих рішень. Таку закономірність встановлено шляхом порівняльного аналізу на основі спеціальних тестів, у яких брали участь чоловіки, котрі щоночі перебували в одному ліжку з жінками, і ті, хто заради науки погодився «відселитися» від коханої в іншу кімнату.
Жінкам, на відміну від представників сильної статі, інша людина в ліжку не заважає відпочити й почуватися вранці свіжими, бо жіночий сон, виявляється, значно глибший та безтурботніший, ніж чоловічий.
Проаналізувавши результати досліджень, учені вирішили наполегливо рекомендувати чоловікам уникати спільної ночівлі з жінками напередодні відповідальних заходів, що потребуватимуть максимальної сконцентрованості, адже увагу й зосередженість може забезпечити лише здоровий сон.


ТЕСТ: ПРО ЩО РОЗПОВІДАЮТЬ МУЗИЧНІ УПОДОБАННЯ
Важко знайти людину, яка б не любила слухати музику. Звісно потреби й уподобання в усіх різні. Одні не можуть й півдня прожити без музики, збирають музичні підбірки улюблених виконавців, відвідують концерти тощо. Вони слухають музику всюди: і вдома, й на роботі, і в машині, і на відпочинку. Чудово орієнтуються в різноманітних музичних напрямах та стилях, цікавляться музичною бібліографією своїх улюбленців та знають найдрібніші деталі їхнього творчого, та й не лише творчого життя.
Іншим достатньо заспівати в дитинстві якусь пісеньку та згадати на дружній вечірці «Несе Галя воду». Однак вони залюбки дивляться музичні передачі на свята та новорічні «Голубі вогники».
Зазвичай набагато легше знайти людину, яка розуміється та має улюбленців серед сучасних естрадних виконавців, аніж знайти прихильників класичної музики. А шкода. Класична музика збагачує людину духовно, робить її благороднішою та чуттєвішою, розкриває душу й наповнює її щирістю та добротою. Нині класична музика знов у моді. Дедалі більше людей захоплюються класичними творами.
Напевно, не кожній людині цей тест буде «по зубах». Хоча сподіваємось, що всі ми навчались у школі й отримали хоча б мінімальні знання про класичних композиторів та чули їх найвідоміші твори хоч раз у житті. Безперечно, хтось з них сподобався нам більше, ніж інші. Пропонуємо вам обрати найулюбленішого композитора серед запропонованих всесвітньо відомих музичних класиків. Знайте, що музичні уподобання засвідчують особливості характеру та психологічного складу особистості. Можливо, тест допоможе вам ще раз звернутись до класичних музичних творів та відкрити улюблену мелодію для душі.

Твори якого із запропонованих композиторів любите слухати найбільше?
1. Мендельсона, Рахманінова;
2. Шостаковича;
3. Шопена;
4. Гайдна;
5. Моцарта;
6. Баха;
7. Глінки, Бетховена;
8. Чайковського.

Якщо ви обрали:
— Мендельсона, Рахманінова, то ваш тип особистості ближчий до інтроверта в його стабільному варіанті. Ви спокійна, урівноважена, надійна, уважна, турботлива людина;
— Шостаковича, то ви, напевно, належите до екстравертів: людина вразлива, неспокійна, агресивна, збудлива, непостійна, імпульсивна, оптимістична та активна;
— Шопена, то легко піддаєтеся змінам у настрої та поведінці. Ви людина розважлива, песимістична, радше замкнена, аніж товариська;
— Гайдна, то ваш характер можна визначити як безтурботний, веселий, покладливий, чуйний, говіркий, товариський;
— Моцарта, то, імовірно, ви холерик. Ваш темперамент вирізняється активністю, швидкою зміною і силою емоцій та вражень. Ви непосидющі, метушливі, невитримані, запальні, нетерплячі, різкі та прямолінійні в стосунках з людьми. Говорите швидко та пристрасно;
— Баха, то, напевне, ви флегматик. Урівноваженість у вашому характері може сполучатися з млявою реакцією та повільністю у вольових проявах. Ви обережний і розважливий, спокійний і холоднокровний, постійний у своїх смаках й уподобаннях;
— Глінку, Бетховена, то ваш темперамент ближче до сангвінічного типу, що характеризується жвавістю. Ви енергійна, ділова людина.
— Чайковського, то у вас є схильність до меланхолії, глибоких та тривалих емоцій. Ви людина скромна та сором'язлива, легко переживаєте самотність. Вам притаманні чуттєвість і вразливість, схильність до самоаналізу.

Підготувала Наталія БОЙКО, психолог

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».