Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
БЛИЗЬКОСХІДНИЙ КОНФЛІКТ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт заявив, що воєнна кампанія в Лівані триватиме «стільки часу, скільки буде потрібно», щоб звільнити двох викрадених солдатів і переконатися, що «Хезболла» більше не становить небезпеки для його держави. А міністр оборони країни Амір Перец запевнив, що Тель-Авів не дозволить бойовикам угруповання повернутися на колишні позиції поблизу лівансько-ізраїльського кордону.

Тим часом ізраїльські ВПС знову атакували аеропорт імені Рафіка аль-Харірі в Бейруті, обстрілявши склади з пальним. На лівансько-ізраїльському кордоні тривають сутички, під час боїв тут загинуло троє ізраїльських військовослужбовців.
Близько 70 ракет були випущені й по ізраїльській території. Вони впали в Хайфі, Кармієлі, Тіберіасі та Галілеї. Повідомлення про поранених немає, хоча в Кармієлі та Тіберіасі кілька ракет влучили в житлові будинки. Обстріляно також Кір'ят-Шмону, Рош-Піну, Дішон, Мошав-сде-Елієзер, Хацор-Хагліліт, Амуку. Повідомляється, що бойовики вбили трьох і поранили 10 ізраїльтян. «Хезболла», крім того, підбило два ізраїльських танки «Меркава» в районі ліванського села Айтарун.
А прем'єр-міністр Лівану Фуад Синйора закликав міжнародну спільноту втрутитися в лівансько-ізраїльський конфлікт і відправити до його країни гостро необхідну там гуманітарну допомогу. У телезверненні Синйора сповістив, що вже вбито понад 300 осіб, 1000 поранено, а понад 500 тисяч ліванців евакуйовані зі своїх будинків і перебувають у статусі біженців. Виступаючи в Бейруті, глава уряду висловився за негайне припинення вогню в країні. Він обвинуватив світ у бездіяльності, тоді як Лівану загрожує руйнування.
Тим часом британські медіа зазначають, що евакуація іноземців з цієї держави є найбільшою операцією подібного роду з часів закінчення Другої світової війни. За їхніми підрахунками, у східній акваторії Середземного моря формується міжнародна флотилія з 21 корабля, у тому числі 13 військових суден. Їм на підтримку виділено шість військових гелікоптерів: п'ять британських й один американський.
Також стало відомо, що виходець з України загинув в Ізраїлі під час обстрілу бойовиками «Хезболла». Убитий, 37-річний Андрій Зелінський, жив у місті Нахарія. Коли почався обстріл, він відвів дружину і дочку в бомбосховище, а сам побіг назад у будинок по теплу ковдру.
Усього від початку конфлікту загинуло 285 осіб в Лівані та 25 — в Ізраїлі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯПОНІЮ ТА КОРЕЮ ЗАЛИВАЄ ВОДОЮ, А В ІНДОНЕЗІЇ СТАВСЯ ЗЕМЛЕТРУС
  • РЕКОРДНА СПЕКА В ЄВРОПІ
  • КОСОВСЬКЕ ВИПРОБУВАННЯ ДЛЯ ЄВРОПИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».