Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАШУ ГАЗОТРАНСПОРТНУ СИСТЕМУ НІКОМУ НЕ ВІДДАМО
Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров не підтримує ідею акціонування газотранспортної системи країни. «Ми проти такої можливості. Нехай Болкісєв говорить про це все, що хоче»,— сказав він, коментуючи заяву голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександра Болкісєва про те, що Україна може повернутися до ідеї вивчення можливості спільного з Росією управління газотранспортною системою країни.

За словами Прем'єра, на цьому етапі може йтися тільки про пайову участь інвесторів в будівництві нових газопроводів на території нашої держави: «Це можуть бути тільки нові газові нитки, і то, бажано, у бік Туркменістану». Він наголосив: «До ідеї акціонування ГТС ми можемо повернутися років через 20, але не зараз».
Тим часом голова комітету Держдуми РФ у міжнародних справах Костянтин Косачов вважає, що ціни на газ для України залишаться ринковими, який би уряд там не був при владі. «Я не думаю, що наша політика у сфері цін на газ залежить від того або іншого складу українського уряду. Рівень цін на газ складатиметься з економічних резонів»,— сказав пан Косачов, відповідаючи на питання, чи допускає він перегляд цін на газ, якщо прем'єром України стане Віктор Янукович.

ПУТІНА ПРОСЯТЬ ПРИПИНИТИ ОКУПАЦІЮ МАЯКІВ УКРАЇНИ
Начальник розташованого на Південному березі Криму маяка «Сарич», який дотепер використовується гідрографічною службою Чорноморського флоту Росії, Юрій Лещенко у відкритому зверненні до Президента РФ Володимира Путіна закликав на його зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком «покласти край окупації українських маяків і фактично безкоштовній і безвідповідальній експлуатації власності України».

У зверненні пан Лещенко ставить перед Путіним низку запитань: «Чи вважаєте Ви припустимим перебування військових підрозділів ЧФ РФ на території України без договорів оренди всупереч Конституції України і ратифікованим Державною Думою Росії базовим угодам про ЧФ і ЧФ РФ?»; «Чи вважаєте Ви припустимим незаконне, відповідно до міжнародного права, утримання Чорноморським флотом РФ українських маяків і їх окупацію разом з громадянами України, що живуть на території маякових містечок, підрозділами морської піхоти?»; «Чи відносите Ви такі дії, пов'язані з порушенням суверенітету й територіальної цілісності України, з грубими порушеннями прав і свобод її громадян, до державної форми тероризму?» Лещенко підписав свій лист таким чином: «Начальник окупованого маяка «Сарич», який не має доступу до його обслуговування».
Юрій Лещенко був призначений начальником маяка кілька років тому, після появи постанови Кабінету Міністрів від 1998 року про перепідпорядкування всіх навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму Державному підприємству «Держгідрографія» Міністерства транспорту України. Фактично маяком керує представник ЧФ РФ.
також у паперовій версії читайте:
  • «АН-70» МИ ТАКИ СТВОРИМО РАЗОМ
  • А БОРГИ ЗРОСТАЮТЬ...
  • ІНВЕСТОРІВ «ЕЛІТА-ЦЕНТРУ» ПОКИ ЗАЛИШАТЬ БЕЗ ЖИТЛА
  • «ЗАПОРІЗЬКОЇ СІЧІ» НЕ БУДЕ. А ЩО Ж МИ ТОДІ БУДУЄМО?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».