Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОДЕСЬКИЙ ТРОФЕЙ «ДИНАМО»
Для українського футболу матч за Суперкубок став традиційним початком сезону. Два попередніх поєдинки в основний час завершувалися внічию, а пенальті по одному разу приносили перемогу футболістам «Динамо» та «Шахтаря». Цього разу вийшло інакше.

Динамівці, як з’ясувалось, не особливо прагнули боротися за третій за престижністю трофей нашого футболу. Головна причина — вісім гравців збірної України, які лише нещодавно повернулися у розташування команди, а також той факт, що головний акцент зроблено на успішні виступи в кваліфікаційних раундах Ліги чемпіонів. Наставник киян Анатолій Дем’яненко навіть пропонував перенести матч на серпень, але отримав від Професійної Футбольної Ліги відмову. Максимум, що вдалося досягти, скасування у цьому поєдинку ліміту на легіонерів. У підсумку в стартовому складі «Динамо» іноземців було дев’ять, у «Шахтаря» — десять.
Команди розпочали гру обережно, але згодом від обережності не залишилось і сліду. В дебюті зустрічі у складі «Шахтаря» найактивнішим виглядав Елано, у «Динамо» — Корреа. Щоправда, динамівський новачок надто поспішав і, як наслідок, зробив забагато невимушених помилок. Пристрілка воріт найкраще вдалася столичним футболістам. Мар’ян Марковіч обікрав на правому фланзі Развана Раца і пробив — голкіпер донеччан Ян Лаштувка виявився не готовим до цього удару і пропустив легкий м’яч. «Динамо» повело в рахунку, але грати залишалося ще вісімдесят хвилин. На п’ятнадцятій хвилині кияни могли збільшити перевагу після того, як із тридцяти метрів пробивав зі штрафного Родріго, але Лаштувка, хоча й не без проблем, упорався з цим м’ячем. Більш-менш осмислена атака гірникам вдалася на 25-й хвилині, коли на підступах до штрафного майданчика порушили правила проти Елано. Сам постраждалий пробив прицільно, але м’яч пройшов поруч зі штангою. Через три хвилини в гру довелося вступити Шовковському, який перевів м’яч на кутовий після небезпечного удару Маріки. На 44-й хвилині після зіткнення з Марікою травму отримав Родольфо і замість нього на поле вийшов Михалик. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь киян.
На другий тайм тренер динамівців Анатолій Дем’яненко випускає на поле Мілевського і Нінковича, обидва молодих футболісти значно підсилюють гру команди. Проте на початку другої сорокап’ятихвилинки «Шахтар» ледь не зрівнює рахунок — у поперечину пробиває Фернандінью. Першим на добивання встигає Брандау, але киян виручає Каддурі, який головою виносить м’яч із порожніх воріт. Засмучені таким перебігом подій гірники почали нервувати, а особливо Брандау, котрий замість того щоб забивати, вирішив ударити ногою Михалика, а потім прагнув продовження, але бразильця швидко заспокоїв суддя, який показував йому жовту картку. На 61-й хвилині активний Корреа заробляє пенальті. Він змушує помилитися на штрафному майданчику свого співвітчизника Леонардо, і арбітр зустрічі Сергій Годулян показує на одинадцятиметрову позначку. Бити за відсутності Реброва та Рінкона взявся Родріго, але традиції своїх попередників йому продовжити не вдається. Бразилець пробив несильно, Лаштувка падає в один кут, а м’яч... прокочується поруч зі штангою іншого кута. Через п’ять хвилин киянам вдалася чудова комбінація, яку зіпсував Шацьких. Кадуррі п’ятою скинув на Мілевського, той обіграв Шевчука і знову віддав м’яч марокканцю, той, у свою чергу, віддав передачу на Шацьких, котрий з лінії штрафного майданчика вдарив вище воріт. За кілька хвилин на долю Шацьких випав ще один шанс забити. Мілевський передачею врозріз між Леонардо та Хюбшманом кинув м’яча на узбецького форварда, який вибіг сам на сам з Лаштувкою, поклав того на газон і пробив у штангу. Наприкінці гри «Динамо» мало забивати ще тричі, але обмежилося однією результативною атакою. На 87-й хвилині свою холоднокровність продемонстрував Мілевський. Форвард «Динамо» зав`язав боротьбу на лінії штрафного майданчика з Хюбшманом, а Лаштувка вирішив піти на допомогу своєму захисникові. Мілевський це помітив і несильним, але влучним ударом у один дотик пробив у кут воріт — 2:0. Це — перемога. На другій доданій хвилині все той же Мілевський знову закрутив карусель у штрафній «Шахтаря», обігравши двох захисників, але втратив м’яч у момент удару. Через дві хвилини був фінальний свисток, який сповістив, що «Динамо» вдруге стало володарем Суперкубка України.

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— «Динамо» заслужило цю перемогу. Гадаю, до першого забитого м’яча у нас була певна перевага. Якщо б ми забили в першому таймі, все могло б бути інакше. Кияни добре діяли на контратаках. Я думаю, гра закінчилася у той момент, коли Фернандінью влучив у штангу. Ми в цій грі могли програти і з більшим рахунком. У нас молода команда, яка входить у ритм чемпіонату. Київське «Динамо» виглядало свіжішим, добре підготовленим фізично. Ми приїхали до Одеси зі Швейцарії, де за останній тиждень провели чотири гри, тож, можливо, далася взнаки втома.

Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Гадаю, гра сподобалася глядачам, які були присутні на стадіоні. Хтось грав краще, хтось гірше. Вважаю, що крім результату, ми маємо грати для вболівальників, аби вони отримували задоволення. Сьогодні ми мали велику кількість голевих моментів, але не змогли їх реалізувати. Потрібно працювати над індивідуальною майстерністю. З обох сторін була повна самовіддача. Те, що я вимагав від своїх футболістів, вони виконали і цілком заслужено перемогли.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНСЬКИЙ «ТУР ДЕ ФРАНС»: ВІДЗНАЧИЛИСЯ ВСІ!
  • ЗА КРОК ВІД КУБКА УЄФА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».