Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНСЬКЕ ПИВО ПОДОРОЖЧАЄ ВДВІЧІ?
Міністерство фінансів України розробило проект постанови, що передбачає збільшення плати за промислове використання води для виробників напоїв. Відповідно до документа, один кубометр поверхневих вод коштуватиме підприємствам 2 гривні. Підземні води обійдуться вдвічі дорожче — 4 грн за кубометр. Наразі залежно від регіону, броварники платять від 20 коп. за кубометр. Виходить, що плата за спеціальне водокористування зросте у 10–20 разів. Українські броварники починають бити на сполох.

Виробники «рідкого хліба» заявляють, що таке підвищення плати суттєво позначиться на вартості їхньої продукції. «Ця ініціатива матиме згубні наслідки для галузі, особливо якщо врахувати нестабільність цін на енергоносії й подорожчання сировини»,— кажуть у компанії «Оболонь». Тут ще не готові сказати, наскільки може подорожчати їхня продукція. Утім, деякі експерти стверджують, що у разі зміни тарифів на воду ціна пляшки пива зросте як мінімум удвічі. Броварники також зазначають, що подорожчає і солод, який використовується під час виготовлення пінного напою.
Це — не перша спроба Кабміну підвищити для підприємств тарифи на воду. Рік тому, 4 липня 2005 р., уряд своєю постановою підвищив виробникам напоїв збір за використання артезіанської води до 40 грн за кубометр і поверхневих вод — до 4 грн за кубометр. В одну мить вартість води зросла майже у 600–800 разів. Під тиском вітчизняного бізнесу Кабмін новою постановою встановив плату за використання підземних вод у розмірі 2 грн, а підвищення ціни на поверхневі води скасовано.

ТЕЛЕФОННІ НОМЕРИ УКРАЇНИ: РІВНЯЄМОСЬ НА ЄВРОПУ
Проект Порядку формування системи та плану нумерації телефонної мережі загального користування України обговорено на нараді у міністра транспорту та зв'язку України Віктора Бондаря. Цей нормативний акт, що пройшов процедуру громадського обговорення, розроблено Міністерством транспорту та зв'язку України з урахуванням гармонізації системи й плану нумерації України з європейським і світовим номерним простором відповідно до рекомендацій Європейської комісії, а також потреб споживачів».

Віктор Бондар зазначив, що перспектива розвитку системи і плану нумерації, запропонована у документі, дасть змогу, зокрема, задовольнити не менше, ніж на 20 років потреби в номерних ресурсах для забезпечення стабільного розвитку мереж усіх операторів зв'язку з урахуванням упровадження новітніх технологій, надавати споживачам всі основні й додаткові телекомунікаційні послуги, пов'язані з використанням номерних ресурсів, а також повністю інтегрувати телефонну мережу загального користування України у європейський та світовий номерний простір.
Зокрема, у документі враховано: для зручності споживачів забезпечення внутрішньомережної взаємодії абонентів без використання префікса; використання як префікса виходу в міжнародні мережі цифр «00»; усі короткі номери мають починатися з цифри «1»; єдиний формат коротких кодів: 1) «112» — спільна аварійна (термінова) послуга; 2) «118» — спільна голосова інформаційна послуга; вільний доступ до глобальних послуг із урахуванням абонентської категорії термінала абонента; використання ресурсів європейських і світових мереж; використання протоколу ENUM для взаємодії абонентів телефонної мережі загального користування України з абонентами Інтернет (IP-мереж). У результаті обговорення домовлено, що оператори мереж рухомого (мобільного) зв'язку, яким виділено ідентифікаційні коди мереж, для зручності абонентів забезпечують подальший розвиток своїх мереж у межах виділених їм кодів, без переходу на 8-значний формат абонентських номерів.
також у паперовій версії читайте:
  • МІН'ЮСТ: СПРАВУ ҐОНҐАДЗЕ РОЗСЛІДУЮТЬ НЕЕФЕКТИВНО
  • У КРИМУ З'ЯВИЛОСЯ НАМЕТОВЕ МІСТЕЧКО
  • У ЗАПОРІЖЖІ РИЗИК ОНКОЗАХВОРЮВАНЬ У 10 РАЗІВ ВИЩИЙ, НІЖ У ЄВРОПІ
  • ЛІТО ПЕРЕТНЕ ВІРТУАЛЬНИЙ ЕКВАТОР З ДОЩАМИ Й ГРОЗАМИ
  • НАФТА У СТАВКАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».