Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
МАЙДАНУ-2 НЕ БУДЕ?
Юлія Тимошенко заявила, що не має наміру закликати людей виходити на вулиці на знак протесту проти ситуації в країні. «Політики отримали довіру людей на президентських і парламентських виборах. Тепер політики повинні вирішити кризу»,— сказала вона.

Лідер БЮТу вважає, що політична криза досягла свого апогею, тому своє слово мусить сказати Президент Віктор Ющенко.
Пані Тимошенко схиляється до думки, що єдиним виходом із ситуації, що склалась, є дострокові парламентські вибори, які має ініціювати Президент, розпустивши Верховну Раду. Коментуючи склад так званої антикризової коаліції, до якої входять Партія регіонів, СПУ і КПУ, лідер БЮТ заявила: «Неправильним є вислів, що така коаліція сприяє об'єднанню Заходу і Сходу. Ні Центр, ні Захід, ні Схід не підтримують таку коаліцію».
«Політрада блоку, який я очолюю, ухвалила рішення про відхід в опозицію до незаконної й нелегітимно сформованої коаліції, яку не підтримує народ. Ми хочемо, щоб «Наша Україна» вийшла з переговорів (з Партією регіонів) і готувалася до нових виборів»,— сказала вона.
Напередодні в. о. міністра закордонних справ Борис Тарасюк розповів про умови, на яких може бути сформована так звана широка коаліція у складі Партії регіонів і «Нашої України». Це — виведення зі складу коаліції КПУ й призначення на посаду прем'єр-міністра представника НСНУ. Борис Тарасюк повідомив, що під час переговорів із представниками ПР пропонувалося залишити на цій посаді Юрія Єханурова.
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив у відповідь, що ці умови — неприйнятні. Тим часом політрада «Нашої України» ухвалила рішення готуватися до дострокових виборів.
Часом «Ч» для ВР є 26 липня, коли завершується 30-денний термін від дня складання повноважень Кабміну Ю. Єханурова. Якщо до цього дня коаліція не подасть кандидатуру нового прем'єра, Віктор Ющенко отримує конституційне право на розпуск парламенту. При цьому він заявив, що ні коаліція демократичних сил (БЮТ, «Наша Україна», СПУ), ні антикризова коаліція (Партія регіонів, СПУ, КПУ), згідно з Конституцією і регламентом ВР не мають права подавати кандидатуру на посаду прем'єра. Глава держави висунув умову, за якою він запропонує ВР на затвердження прем'єр-міністра лише після того, як депутати приведуть до присяги Конституційний Суд.
Експерти переконані, що після цього КС скасує політреформу, повернувши Президентові повноту контролю над виконавчою владою. Крім того, КС може скасувати нову редакцію закону про вибори депутатів усіх рівнів, анулювавши вибори за пропорційною ознакою. Тоді виборча система в Україні повернеться до змішаної системи і нинішній розклад політичних сил істотно зміниться.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИЙ СЦЕНАРІЙ?
  • ЯНУКОВИЧУ НЕ ПОТРІБНА ЗГОДА ПРЕЗИДЕНТА
  • ВІДКРИВ І... ЗАКРИВ
  • ПРП — ЗА РОЗПУСК
  • ПОТРІБЕН КОНСОРЦІУМ?
  • ЛУЦЕНКО ВИЗНАЧИВСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».