Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«239» — МАГІЧНЕ ЧИСЛО
Першим заступником Голови Верховної Ради України обрано представника фракції комуністів Адама Мартинюка. Як повідомив голова лічильної комісії, народний обранець Ярослав Сухий, бюлетені для голосування отримали 239 народних депутатів. Одностайно всі 239 парламентарів підтримали кандидатуру, запропоновану на посаду першого віце-спікера.

БЮТ ПРОТЕСТУЄ
Блок Юлії Тимошенко розпочав безстрокову акцію протесту з вимогою розпуску Верховної Ради України, заявив один із лідерів БЮТ Микола Томенко, виступаючи вчора на мітингу під стінами парламенту.
Він сказав, що останні події в українському парламенті — це поразка демократичних сил, проте, зазначив депутат, без поразок не буває перемог.
За його словами, акції протесту БЮТ почалися по всій Україні.
У свою чергу, Олександр Турчинов, виступаючи на мітингу, зауважив, що акція має безстроковий характер, проходитиме по всій Україні до ухвалення рішення про розпуск парламенту.
В інтерв'ю журналістам пан Томенко розповів, що на акції в столиці серед кількох тисяч осіб були представники не лише БЮТ, а й інших політичних партій і громадських організацій, зокрема Української народної партії. Акція пройшла під гаслами: «Ні — комуно-олігархічній коаліції», «БЮТ — за розпуск парламенту». Учасники акції розгорнули кілька десятків наметів біля ВР і вздовж вулиці Грушевського.
На думку Миколи Томенка, сьогодні потрібно розповісти народу про те, що реально відбулося в українській політиці. Він також наголосив, що коли говорять про зраду лідера СПУ Олександра Мороза, то необхідно враховувати той факт, що історія зрад почалася набагато раніше, зокрема, з підписання Віктором Ющенком меморандуму з Віктором Януковичем, і продовжилася початком переговорного процесу між Партією регіонів і «Нашою Україною».
«Олександр Мороз завершив цей ланцюжок зрад, продемонструвавши, що свій політичний шлях він пройшов від «канівської четвірки» до донецької «шестірки»,— заявив Томенко.
Він вважає, що останні рішення парламенту про призначення Олександра Мороза і Адама Мартинюка й висунення на посаду прем'єра Віктора Януковича завершили історію Майдану. За його словами, політики не впоралися зі званням героїв Майдану.
Микола Томенко переконаний, що сьогодні «після того, як гроші знову взяли перемогу над ідеями», в Україні починається нова політична історія. За його словами, нині БЮТ готується до серйозної роботи і має намір продемонструвати, що ідеї й цінності можуть мати більшу вагу, ніж гроші.

ДО МОРОЗА ПОЗИВАЮТЬСЯ
Народний депутат від фракції «Наша Україна» Роман Зварич подав адміністративний позов до Печерського районного суду Києва на Голову Верховної Ради Олександра Мороза, бо вважає дії керівника парламенту щодо оголошення про припинення діяльності «помаранчевої» коаліції й створення «антикризової» більшості протиправними і незаконними, повідомили в прес-службі «Нашої України».
У позові, зокрема, йдеться про те, що створення антикризової коаліції «було вчинено у спосіб, що порушує Конституцію України і регламент ВР», а тому «є незаконним, порушує права народних депутатів України, що входять до демократичної коаліції, й не створює жодних юридичних наслідків».
Фракція, яка є учасником коаліції, йдеться у позові, має право в будь-який час вийти зі складу коаліції, попередивши про це письмово інші депутатські фракції не менше, ніж за десять днів до дати виходу. «Без належної процедури виходу із попередньої — існуючої — коаліції нова коаліція не може бути створена юридично, оскільки для її формування немає більшості, як того вимагає стаття 83 Конституції України»,— зазначається у документі.
На підставі викладеного у позові Роман Зварич вимагає визнати протиправними дії Голови ВР Олександра Мороза щодо оголошення про припинення діяльності парламентської коаліції демократичних сил, утвореної 22 червня, а також визнати протиправними та незаконними його дії стосовно офіційного оголошення про формування антикризової коаліції, утвореної 7 липня.
також у паперовій версії читайте:
  • ТАК І ГОЛОСУВАТИ БУДЕ НІКОМУ...
  • ТЕПЕР — ШИРОКА КОАЛІЦІЯ?
  • ЗАПІЗНІЛЕ ПРОЗРІННЯ
  • ЧИ ПОЧУЄ ПРЕЗИДЕНТ ГОЛОС ЛЬВІВ'ЯН?
  • У ДЗЕРКАЛІ СВІТОВОЇ ПРЕСИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».