Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЄВПАТОРІЯ: МАСОВЕ ОТРУЄННЯ І ПІДТОПЛЕННЯ
У Євпаторії — масове отруєння морепродуктами: понад 70 відпочивальників отруїлися зіпсованими креветками.
Більш як 70 осіб шпиталізували з попереднім діагнозом «кишкова інфекція». Постраждалі переконані, що отруїлися креветками, які у великому асортименті пропонують на місцевих пляжах і місцевих стихійних ринках. Улітку цей продукт можна їсти протягом півгодини після приготування, нагадують санепідеміологи.

Торговцям морськими делікатесами загрожує адміністративна відповідальність: на пляжних стихійних бізнесменів полюватиме міліція.
Куротне місто не оминуло ще одне лихо. Через сильні опади розмило греблю озера Сасик-Сиваш. Затопленими виявилися 78 приватних будинків в Євпаторії й селах Орлянка і Охотникове. На щастя, жертв немає. За офіційною інформацією, процес руйнування греблі триває. «Перепад рівнів води між північною і південною частинами озера може призвести до зупинки руху на автотрасі й залізниці»,— попереджають рятівники. У результаті надзвичайної ситуації без централізованого подавання питної води може залишитися все місто. В МНС повідомляють, що наразі греблю намагаються «залатати» 17 осіб. Вони заповнюють місце прориву мішками з піском.

ЛЬВІВ МОЖЕ ВТРАТИТИ СТАТУС
Львів можуть викреслити зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це під час прес-конференції заявив голова координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех.

За його словами, нещодавно Громадський форум отримав лист голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Володимира Огризка до віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань В’ячеслава Кириленка. У листі зазначено, що «будівельні роботи на площах Катедральній і Ринок, а також на вулиці Руській проводяться всупереч чинному пам’яткоохоронному законодавству України. Такі дії або подальша бездіяльність можуть спричинити вилучення історичного центру міста Львова зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО». У листі йдеться про необхідність припинення будівельних робіт на території об’єктів історико-культурної спадщини Львова. Як зауважив Мацех, лист отримав голова Львівської ОДА Петро Олійник і, в свою чергу, надіслав його міському голові Андрію Садовому. Проте роботи на площі Ринок тривають досі, тому Громадський форум Львова звернувся за підтримкою про захист історичного середовища до міжнародних експертів ЮНЕСКО, повідомляє Львівський портал.
також у паперовій версії читайте:
  • І ЗНОВУ ПРО ҐОНҐАДЗЕ...
  • «УСІ У ТРУДЗАГОНИ!»
  • ДЕМОГРАФІЧНА КРИЗА ЗАГРОЖУЄ ЗАКРИТТЯМ ШКІЛ
  • ТЕПЕР — У ХЕРСОНІ
  • НА ЕВАКУАТОРІ ДАЛЕКО НЕ ПОЇДЕШ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».