Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
НОВА ЕСКАЛАЦІЯ КОНФЛІКТУ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ
Під час військового рейду на західному березі річки Йордан ізраїльські солдати затримали майже дев’яносто міністрів і представників уряду Палестинської автономії, очолюваного рухом ХАМАС. Серед заарештованих — заступник прем'єр-міністра автономії Ісмаїла Ханії — Нассер аль-Шахер і міністр з питань релігії Нассер Найеф Раджуб. Раніше повідомлялося й про затримання міністра праці автономії Мохаммеда аль-Баргуті, що наразі не підтверджено.

Нагадаємо: армія Ізраїлю вперше після торішньої евакуації ввійшла в сектор Гази, аби звільнити викраденого палестинськими бойовиками ізраїльського капрала Гілада Шаліда. Вояки вже знайшли тіло єврейського поселенця, захопленого бойовиками, які погрожували вбити його, якщо Тель-Авів не випустить з в'язниць всіх палестинців. Операція зі звільнення заручника розпочалася авіаударами по стратегічних об'єктах, зокрема, ракети ізраїльтян зруйнували три мости та пошкодили електростанцію, таким чином знеструмивши більшу частину сектора. Згодом танки та бронетранспортери просунулися на кілька кілометрів у південному напрямі і захопили позиції поблизу недійового аеропорту в Рафасі. Військові спорудили земляні блокпости в районі, де, як вважає розвідка, викрадачі тримали Шаліда. Тепер Тель-Авів запевняє, що армійські частини не залишать Ґази і мститимуть за загиблого.
Ізраїльську агресію засудив палестинський президент Махмуд Аббас, який назвав дії ізраїльтян «покаранням палестинців гамузом». Військова кампанія ускладнює розв'язання кризи влади в автономії. Днями ФАТХ і ХАМАС опосередковано визнали право Ізраїлю на існування. Вони підписали меморандум, що підтверджує створення двох держав — Палестини та Ізраїлю. Документ також закликає екстремістські угруповання обмежити свої акції територіями, захопленими ізраїльтянами під час війни 1967 року.
також у паперовій версії читайте:
  • ПУТІН: «РОСІЯ НЕ МАЄ НЕОІМПЕРСЬКИХ АМБІЦІЙ»
  • У США ЗРОСТАЄ ЧИСЛО ЖЕРТВ ПОВЕНЕЙ
  • НА ПЕРЕТИНІ ІНТЕРЕСІВ І ВІТРІВ ІСТОРІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».