Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕЗИДЕНТ ЗУСТРІВСЯ З ЛІДЕРАМИ КОАЛІЦІЇ
Президент України Віктор Ющенко провів учора зустріч із лідерами парламентських фракцій, що сформували коаліцію,— керівником фракції «Наша Україна» Романом Безсмертним, лідером БЮТ Юлією Тимошенко та головою СПУ Олександром Морозом.

На початку розмови глава держави привітав політиків з успішним завершенням створення демократичної парламентської більшості. «Я маю повне право привітати вас із тим, що пройдено етап, який, на жаль, був дуже довгий. Але у будь-якому разі він має прекрасний фінал»,— сказав Президент.
«Я дякую кожній стороні за роботу, що була продемонстрована. Переконаний, що це робота — заради України»,— зазначив Віктор Ющенко, додавши, що попереду в коаліції чимало важливих справ.
Президент і лідери парламентських фракцій під час зустрічі обмінялися думками стосовно формування керівних органів Верховної Ради та обговорили питання формування уряду.
Віктор Ющенко повідомив журналістам після завершення переговорів з лідерами коаліції, що наступного тижня буде проведено засідання Політичної ради при Президентові України.
Він зауважив, що цій інституції відведено важливу роль, оскільки вона формується з представників усіх п'яти політичних сил, представлених у Верховній Раді.
«Я як Президент співпрацюватиму як з політичною більшістю парламенту, так і з політичною меншістю»,— сказав глава держави.
За його словами, через два тижні відбудеться засідання Ради регіонів, на яке буде запрошено мерів обласних міст України та керівників обласних державних адміністрацій. «Наша мета — вийти на формулу порозуміння»,— наголосив Віктор Ющенко.
Президент України переконаний, що частину парламентських комітетів має очолити опозиція. Він наголосив на необхідності формувати діалог у рамках Верховної Ради. На його переконання, при розподілі посад у керівництві ВР та комітетах мають бути враховані інтереси як парламентської більшості, так і опозиції. «На мій погляд, щоб продемонструвати добру політичну волю, слід подумати над тим, як частину парламентських комітетів, інституцій, які відповідають за моніторинг дій влади, передати опозиції»,— сказав глава держави.
Президент зазначив, що йдеться про парламентський комітет з питань свободи слова, Рахункову палату та інші органи. Віктор Ющенко наголосив, що саме на такій основі можна знайти порозуміння у стінах українського парламенту.
Віктор Ющенко поінформував журналістів: «Сьогодні ми говорили про формування відносин в трикутнику президент— парламент— уряд, про надзвичайно велику конструктивну роль більшості в організації роботи парламенту».
Глава держави наголосив, що Україні як ніколи потрібна патріотична влада. В цьому контексті він зауважив: «Ми говорили про недопущення спекуляцій тими темами, які ділять націю, країну, владу».
Також, за словами Президента, на зустрічі йшлося про ретельне виконання коаліційної угоди. «Я хотів би, щоб мої політичні партнери зробили ревізію минулого етапу співпраці, у якого, на жаль, було неоптимістичне завершення»,— додав він.
Голова фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний повідомив журналістам, що у понеділок, 26 червня, блок визначиться з кандидатурою на посаду Голови Верховної Ради.
Він зазначив, що на цю посаду наразі претендують Петро Порошенко та Анатолій Кінах. «На сьогоднішній день висунуто декілька пропозицій партіями-учасниками блоку. Фракція їх ще не розглядала»,— сказав він.
Роман Безсмертний зазначив, що кандидатура лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра уже фактично подана Президентові.
Юлія Тимошенко після зустрічі повідомила, що 27–28 червня коаліція планує розпочати формування уряду та керівництва Верховної Ради: «Ми домовились, що оформимо всі документи, і у вівторок-середу ставимо за мету створити керівні органи Верховної Ради та почати формувати керівництво уряду».
Лідер СПУ Олександр Мороз сподівається, що Юрій Луценко залишиться на посаді міністра внутрішніх справ, про це він сказав учора журналістам.
«За порядком визначення посад ця була відібрана (за квотою) «Нашою Україною» відразу»,— повідомив керманич соціалістів і додав: «Ми просто звертаємось, аби не «пропала» ця людина. Якщо б саме він був на цій посаді, було б нормально».
Коли номер газети готувався до друку, у Верховній Раді відбулися загальні збори народних депутатів, що входять до парламентської більшості.
Як передав кореспондент УНІАН, на зборах головувала лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко. В президії також знаходилися Олександр Мороз та Роман Безсмертний.
Пані Тимошенко почала збори з таких слів: «Ми маємо вибачити один одного і працювати разом».
також у паперовій версії читайте:
  • СПІКЕР ПОРОШЕНКО — ЦЕ НОРМАЛЬНО
  • БУДЕ «ПАКЕТ»?
  • РАХУНКОВА ПАЛАТА СТУРБОВАНА
  • У РОСІЙСЬКИХ ЗМІ — ІСТЕРИКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».