Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ОГОЛОСИВ ВІЙНУ «НАХАБНИМ ВОДІЯМ»
Київська міськдержадміністрація виграла суд у справі про визнання законною евакуації автомобілів, припаркованих у невстановлених місцях на вулицях столиці. Як повідомив журналістам київський міський голова Леонід Черновецький, таке рішення ухвалив Вищий адміністративний суд України. «Ми виграли суд, і я ще раз кажу всім нахабним водіям, котрі залишають машини посеред дороги, що ми починаємо евакуйовувати їхні транспортні засоби»,— заявив мер.

Він вважає, що таке рішення суду дасть змогу вирішити проблему із заторами на дорогах столиці, передає «Інтерфакс-Україна».
Пан Черновецький сказав, що «штрафи сьогодні нічого не дають». Він повідомив, що звертається до всіх фракцій Верховної Ради з тим, аби ухвалити рішення про збільшення штрафів за паркування автомашин у невстановлених місцях. «Штрафи мають бути такими, щоб не застосовувати евакуацію автомашин, а регулювати все грішми»,— зазначив міський голова.
«Якщо комусь хочеться заплатити тисячу гривень і постояти в центрі Києва на Хрещатику п'ять хвилин — хай платить. За ці гроші будуватимуться нові квартири»,— додав він.

ІЗ ТОПОЛИНИМ ПУХОМ ВОЮВАТИ ВАРТО
Голова Міжнародного економічного комітету Ігор Шаров надіслав міністру охорони здоров'я України Юрію Поляченку листа, котрий стосується проблем профілактики алергічних захворювань і боротьби з карантинними рослинами.

Як повідомили у прес-службі МЕК, у листі наголошується, що, за неофіційними даними, в Україні живе понад три мільйони (за повідомленням «Першого національного телеканалу», близько 4,8 млн) осіб, які страждають від різних проявів алергії. «З кожним роком через погіршення екологічної ситуації кількість таких хворих зростає»,— зазначено в тексті. Шаров зауважує також, що з усіх рослин найбільшу загрозу для алергіків становить амброзія. Ще одним найнебезпечнішим рознощиком алергенних мікрочастинок є тополиний пух. Крім того, накопичення його в містах призводить до виникнення пожеж.
Торкнутися цього питання, за словами Шарова, спонукало те, що «фактично у всіх регіонах нашої держави не дотримуються карантинних правил знешкодження амброзії, не існує зрозумілої концепції, обґрунтованої науковцями, доцільності існування великої кількості тополь у межах міст. Унаслідок цього рік у рік збільшуються витрати на лікування людей, вони змушені витрачати значні власні кошти на ліки».
Ураховуючи небезпеку, якою є зазначена ситуація для здоров'я і життя людей, голова МЕК просить МОЗ «створити робочу групу з висококваліфікованих фахівців, яка мала б можливість також відповідної законодавчої ініціативи для розроблення загальнодержавної програми боротьби з карантинними рослинами і профілактики алергічних захворювань».
також у паперовій версії читайте:
  • РОМИ В УКРАЇНІ — НАЙБІЛЬШ НЕЗАХИЩЕНИЙ ЕТНОС
  • ВІКТОР ЮЩЕНКО І «THE OBSERVER»: ДІАЛОГ ПРО УКРАЇНУ
  • УКРАЇНСЬКУ КНИГУ НАРЕШТІ ЗАХИСТЯТЬ?
  • КИМ МИ ЗАДОВОЛЕНІ — ТАК ЦЕ ПОДАТКІВЦЯМИ
  • ГЕОПОЛІТИКА НЕ Є КОМПЕТЕНЦІЄЮ МІСЬКОЇ РАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».