Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЯПОНСЬКА МОГИЛА ІСУСА ХРИСТА

Поруч з нею могила Ісукірі — брата Христа, прикрашена пластмасовим різдвяним вінком.
Два тисячоліття японське село Сінго відстоює переконання, що Ісус прожив більшу частину життя в Японії. У цьому селі живе 80-річний Садзіро Савагучі, котрий стверджує, що є прямим нащадком Ісуса Христа, а його сім'я володіє землею, на якій Спаситель був похований. Крім того, селяни переконані, що Господь найбільше прожив у Японії. Як доказ своєї теорії вони наводять документ, написаний старояпонською мовою. Його знайшов 1935 року священнослужитель з міста Ібаракі. У ньому село Сінго згадується як місце, де похований Ісус.
Неподалік від «гробниць» розташований музей Христа, де представлена особлива версія біографії Спасителя. Як розповідають в музеї, Ісус приїхав до Японії у 21 рік і через 12 років вирушив до Юдеї проповідувати про «святу землю Японії».
Згідно з легендою мешканців села Сінго, місце Господа на хресті «випадково» зайняв його брат Ісукірі, а Христос зміг вільно повернутися до Японії. Там він покохав місцеву дівчину Міуко, з якою створив сім'ю і прожив щасливо серед рисових полів до 106 років.
Припущення, що в могилі справді знаходяться останки Христа, підтверджується кількома доказами, говорить її охоронець Норіхіде Нагано. Цю легенду, стверджує він, підтверджують малюнки на давньому кімоно з району Шинго. На них можна легко впізнати деякі іудейські символи, наприклад, зірку Давида. Крім того, в селі існує давня традиція малювати вугіллям хрестик на голові немовлят.
Багато людей вірять у цю історію. Щороку з різних частин країни у Сінго приїжджають близько 40 тисяч паломників. Два роки тому сюди з Єрусалима надіслали пам'ятну дощечку.


ЗНАЙДЕНО СПАДКОЄМЦЯ ІНДІАНСЬКИХ СКАРБІВ
Нащадка шотландського мандрівника, якому належить прибуток від продажу однієї з найкращих колекцій індіанського мистецтва в світі, знайшли журналісти лондонської газети The Times у американському штаті Каліфорнія. Ним виявився 71-річний пенсіонер Рассел Колхаун Райан-молодший, у минулому працівник комунальних служб міста Санта-Роза.
Пошуки спадкоємця почалися після того, як Саймон Кері, нинішній власник колекції, виставив її на аукціон Sotheby's і оголосив, що хотів би розділити виручені кошти з нащадком її збирача. Існує припущення, що торги, призначені на жовтень 2006 року, принесуть 5,3 млн фунтів стерлінгів (10 млн доларів), повідомляє Укрінформ.
Колись Саймон Кері та його слуга Джеймс Каллен Колхаун разом подорожували по території нинішніх канадської Британської Колумбії й американського штату Вашингтон, купуючи різні ритуальні предмети у місцевих індіанців. За півтора століття, що минули з моменту формування колекції, її вартість надто зросла. Виставляючи на продаж зібрання прадіда, Саймон Кері повідомив, що хотів би віддячити сім'ї Джеймса Колхауна за вірну службу своєму предкові.
Рассел Колхаун Райан-молодший, спадкоємець Джеймса Каллена Колхауна, не знав про історію своєї родини нічого, крім того, що його рідні мали шотландське коріння.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СКАНВОРД
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».