Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДЕРЖАВА ДОПОМОЖЕ УСИНОВЛЮВАЧАМ
Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту запропонувало запровадити відповідні виплати державної допомоги сім'ям, які усиновили дитину.

Про це заявила заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк під час семінару-наради «Проблеми й шляхи вдосконалення системи опіки і піклування дітей раннього віку в Україні», що завершився у Херсоні.
За її словами, нині державна політика в Україні зорієнтована на те, щоб кожна дитина, котра втратила сім'ю, мала гідне, захищене, щасливе життя.
Пані Кондратюк нагадала, що Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами заступника міністра, до розроблення програми буде залучено не тільки фахівців міністерств, а й фахівців-практиків.
Орієнтовний термін проведення реформування — десять років. Заступник міністра наголосила: «Ми маємо подбати, аби жодна дитина не постраждала від реформи, потрібно забезпечити індивідуальний підхід до кожного. Завдання держави сьогодні — дати дитині-сироті та дитині, позбавленій батьківського піклування, найкращі умови для її розвитку, а значить — родину».
Тетяна Кондратюк зазначила, що окреме питання — активізація національного усиновлення дітей.
Виплати державної допомоги тим, хто усиновив дитину, запропоновано такі: одноразова допомога, яка виплачується при народженні дитини, та фінансова допомога сім'ям громадян України, в разі всиновлення, незалежно від віку дитини. Запропоновано також надавати одному з батьків оплачувану тримісячну відпустку з догляду за дитиною з моменту винесення судом рішення про всиновлення, незалежно від її віку.
«Окрім цього, пропонуємо зберегти за усиновленими дітьми державні пільги та гарантії щодо їх медичного обслуговування, навчання, відповідно до пільг і гарантій, якими користуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування»,— повідомила посадовець.

БУДІВНИЦТВО ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АЕС ВИРІШУВАТИМЕ РЕФЕРЕНДУМ
Кабінет Міністрів України доручив Хмельницькій обласній держадміністрації за участю органів місцевого самоврядування, на території яких розташована Хмельницька АЕС, організувати 2007 року громадські слухання і провести місцеве дорадче опитування (консультативний референдум) громадян з питань спорудження енергоблоків № 3 і 4.

Будівництво Хмельницької АЕС розпочалося 1981 року. Проект ХАЕС передбачав спорудження чотирьох енергоблоків. Перший було підключено до енергосистеми 1988 року. Були підготовлені майданчики ще для трьох реакторів.
Будівництво ХАЕС-2 розпочалося 1983-го, а його енергетичний пуск мав відбутися наприкінці 1991 року. Проте в 1990 році будівництво всіх енергоблоків АЕС України, зокрема ХАЕС-2, було заморожене постановою Верховної Ради «Про мораторій на будівництво нових АЕС на території України». Будівництво ХАЕС-2 поновилося 28 листопада 1997 року після ухвалення Кабінетом Міністрів постанови «Про фінансове забезпечення будівництва енергоблоків № 2 Хмельницької і № 4 Рівненської АЕС». Пуск 2-го блоку було здійснено в серпні 2004 року.
21 липня 2005 року уряд розпорядився провести підготовчі заходи щодо будівництва 3-го і 4-го блоків на ХАЕС.
Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський повідомив, що в червні 2006 року планується оголосити тендер на визначення розробника ТЕО добудови 3-го і 4-го блоків. Після тендера компанії потрібно оголосити тендери на поставку устаткування «ядерного острова» (проект реакторної установки та устаткування, яке її обслуговує) й устаткування «турбінного острова» (проект турбіни і турбінного цеху).
Він наголосив, що «Енергоатом» має намір винести проекти добудови ХАЕС-3/ХАЕС-4 на затвердження парламенту до кінця 2008 р., а на початку 2009 р.— отримати дозвіл Верховної Ради на будівництво.
також у паперовій версії читайте:
  • «ТУГИЙ ВУЗОЛ-2006» СТАРТУВАВ
  • ЯК ГОРІВ ФЕСТИВАЛЬ
  • УКРАЇНСЬКОГО ХУДОЖНИКА ВІДЗНАЧЕНО У РИМІ
  • КОНТРАБАНДИСТИ ПРОРИВАЮТЬСЯ ЗІ СТРІЛЯНИНОЮ
  • «СМАЧНА» КРАЇНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».