Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РОЗШИФРОВАНО ОСТАННЮ ХРОМОСОМУ ЛЮДИНИ

Проект стартував 1990 року і мав за мету визначити гени і послідовності ДНК людини. Хромосома-1 — найбільша і містить найбільшу кількість генів. «Тому з цією ділянкою генома пов'язана найбільша кількість захворювань», — говорить Грегорі.
На дослідження хромосоми-1 знадобилося десять років і зусилля 150 британських й американських учених. Результати роботи допоможуть дослідникам розвивати методи діагностики і лікування раку, аутизму, психічних розладів й інших захворювань.
Хромосоми знаходяться в ядрі клітини. Це — ниткоподібні структури, які містять гени, що визначають індивідуальні характеристики людини. Геном людини, за оцінками, складається з 20—25 тисяч генів. У ході секвенсирування хромосоми-1 було виявлено тисячу нових генів. Кожна хромосома утворюється молекулою ДНК у формі подвійної спіралі, що складається з чотирьох різних основ: А (аденін), Т (тимін), Г (гуанін), Ц (цитозин). Послідовність основ визначає генетичний код клітини.
Упродовж багатьох років різні групи вчених всього світу поступово розшифровували хромосоми людини, періодично оголошуючи про результати своєї роботи. Хромосома-1 була останньою нерозшифрованою з 23 хромосом людини.


ПРОДУКТИ, ЯКІ НЕ ЗІПСУЮТЬ ФІГУРУ
Існує чимало продуктів, які не здатні зіпсувати фігуру. Якщо набридли овочі, риба і м'ясо, приготовлені на пару, передає кореспондент Укрінформу, сміливо їжте такі продукти.
Супи можна вживати, коли хочеться перекусити. Треба звернути увагу на курячі та овочеві бульйони, томатні супи.
Гіркий шоколад містить корисні для серцево-судинної системи марганець і флавоноїди. Останні, до того ж, мають антиоксидантну дію. Гіркий шоколад також позитивно впливає на роботу мозку. Та його не варто вживати цілими плитками.
Яловичина містить білок і багато мінералів, особливо заліза. Крім того, яловичина — це нежирне м'ясо. Головне — правильно її комбінувати: не з макаронами і картоплею, а з овочами.
Більшість дієт пропонує обмежити вживання сиру через те, що він містить жир. Проте не слід забувати, що сир — джерело білка. Щоб вживати його без шкоди для фігури, можна покласти шматочок сиру на яблуко, вийде смачний і поживний бутерброд, який міститиме все, що потрібно організму.
Гранат — фрукт номер один у боротьбі з вільними радикалами. Можна вживати свіжі фрукти і сік.
Горіхи і насіння добре вгамовують голод. Вони багаті на білок. Та є тут і жири, тому їх можна вживати в кількості 1/3 склянки 4 рази на тиждень, або в меншій кількості, але частіше. Підійдуть будь-які горіхи: від екзотичних — до лісових і волоських, а також насіння гарбуза і соняшнику.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».