Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ШАНХАЙСЬКІ БАРСИ» ГОТУЮТЬСЯ ДО СТРИБКА?
Підписанням пакету з 10 документів, що визначають взаємодію в різних сферах, завершилося в Шанхаї шосте засідання Ради глав держав — членів Шанхайської організації співпраці.

Президенти Китаю, Казахстану, Росії, Киргизстану, Таджикистану й Узбекистану поставили свої підписи під Декларацією п'ятиріччя ШОС, ухвалили рішення стосовно генерального секретаря організації, схвалили заяву з питання міжнародної інформаційної безпеки й програму співпраці у боротьбі з тероризмом, сепаратизмом та екстремізмом на 2007–2009 роки.
За підсумками саміту підписано угоду про порядок організації й здійснення спільних антитерористичних заходів на території держав ШОС, про співпрацю у сфері виявлення і перекриття каналів проникнення на територію держав ШОС осіб, причетних до терористичної, сепаратистської та екстремістської діяльності, про співпрацю в галузі освіти тощо, протокол про підсумки установчої сесії ділової ради ШОС, програму дій на підтримку регіонального економічного співробітництва між фінансовими установами — членами Міжбанківського об'єднання в межах ШОС.
Оцінюючи підсумки ювілейного саміту, що знаменує собою 5-річчя організації, лідери держав, що до неї належать, одностайно назвали ШОС структурою, що перетворилася на вагомий геополітичний чинник стабільності та безпеки в Центральній Азії.
До речі, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, виступаючи на засіданні ради глав держав — членів Шанхайської організації співпраці, у якій його країна має статус спостерігача, закликав їх активніше співпрацювати в енергетичній сфері.
Іранський лідер назвав ШОС «могутнім і впливовим органом, що може стати перешкодою на шляху світової гегемонії» й незаконного силового втручання у внутрішні справи інших країн. Махмуд Ахмадінежад запевнив присутніх у прагненні Ірану розвивати стосунки з ШОС. При цьому іранський керівник наголосив, що його країна обстоює «мир і міжнародну безпеку на основі великодушності, поваги до всіх народів, протистояння несправедливості».
також у паперовій версії читайте:
  • У ТИРАСПОЛІ ЗААРЕШТОВАНО ОФІЦЕРІВ ПОЛІЦІЇ МОЛДОВИ
  • ТУРКМЕНБАШІ З «ГАЗПРОМОМ» ДРУЖИТЬ
  • ЛІТАКИ ЦРУ ЗДІЙСНИЛИ 125 СЕКРЕТНИХ ПОЛЬОТІВ НАД ІСПАНІЄЮ
  • ВИПРОБУВАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПІЛЬНОТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».