Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У «АРТЕКА» — ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ
Міжнародний дитячий центр «Артек», відомий багатьом поколінням у різних країнах світу, відзначив учора 81-у річницю від дня заснування.

«Артек» є національним надбанням України. Сприяючи його розвитку, держава і суспільство забезпечують унікальну можливість приймати в одному з наймальовничіших куточків Криму щороку близько 30 тисяч дітей. Цього року літня зміна стане особливою, і цьому прислужиться чимало запланованих заходів, з-поміж яких — знаменитий Міжнародний дитячий кінофестиваль «Артек», на який прибули відомі метри українського і російського кінематографа.
На своє свято центр отримав орден «Рубіновий Хрест», вищу нагороду Міжнародного благодійного фонду «Меценати Батьківщини», як визнання заслуг «Артека» в організації відпочинку, оздоровлення і виховання дітей. До ордена Трудового Червоного Прапора, ордена Дружби народів, золотої медалі Всесвітньої Ради миру і нагороди «Дружба» імені Аббота Фенна — найвищої нагороди Міжнародної співдружності таборів, врученої «Артеку» серед дитячих таборів 100 країн світу, приєднається ще один доказ його значення і місії у міжнародному співтоваристві.
«Артек» був головним піонерським табором колишнього СРСР. Його засновано 1925 року. За цей період у ньому відпочили понад мільйон дітей із 126 країн світу. На відпочинок приймають десять таборів, із яких п'ять працюють сезонно, а ще п'ять — цілий рік.

ДЕ ЗЕМЛЯ НЕ ТРИМАЄ?
Через велику кількість опадів у районі Лівадії, що на Південному березі Криму, спостерігається активізація зсувів.
За словами начальника Ялтинського міськуправління МНС Юрія Губіна, в зв'язку з провалами і розривами дорожнього полотна припинено рух на деяких ділянках. Автошлях місцевого значення Ялта—Гончарне закрито.

У районі санаторію «Прикордонник» у Лівадії рух здійснюється по одній смузі проїжджої частини, тут створилася аварійно небезпечна ситуація, неможливо доставити вантажі й пасажирів у Лівадію, під загрозою зриву — проведення щорічного чемпіонату України з авторалі.
Створено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Усього ж на території Великої Ялти — понад 500 зсувів. Ґрунт повзе то там, то тут. За словами фахівців, до надзвичайних ситуацій — недовго: достатньо додаткового обводнення ґрунту або невеликого сейсмічного коливання.
Тим часом на підстанції «Прут» у Чернівцях сталося аварійне відключення ЛЕП, знеструмлено п'ять підстанцій. Без електропостачання залишилися будівлі об'єктів стратегічного значення, а також житлові будинки, установи і організації в центрі міста.
За повідомленням комерційного директора ВАТ «Чернівціобленерго» Степана Мельника, причиною аварії став зсув ґрунту, через який від натяжки розірвався грозозахисний трос, що впав на лінії електропередач. Усунення наслідків аварії триває.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕМА ГРОШЕЙ — НЕМАЄ ГАЗУ
  • «ТУГИЙ ВУЗОЛ» РОЗВ'ЯЗУВАТИМЕМО САМОТУЖКИ
  • МІНФІН: КОШТІВ НА СУБСИДІЇ ВДОСТАЛЬ
  • ТЕПЛІШАЄ. АЛЕ Й МОКРІШАЄ
  • ВІННИЧЧИНА: НОВА ФІНАНСОВА ПІРАМІДА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».