Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗАВДАННЯ З ОДНИМ НЕВІДОМИМ
Після двох поєдинків у групі В визначився третій учасник 1/8 фіналу. Ним стала збірна Англії, яка лише у заключній десятихвилинці забила два м’ячі у ворота збірної Тринідаду і Тобаго.
У цій зустрічі всі очікували на повернення до складу команди Уейна Руні, котрий відновився після травми і готовий був вийти на поле, однак Свен Горан Ерікссон вирішив не ризикувати і випустив дует форвардів, що грав у стартовій зустрічі з командою Парагваю.

Перші хвилини поєдинку проходили під диктування збірної Англії. Цього варто було очікувати, оскільки після першого матчу з парагвайцями англійцям дісталося майже від усіх, починаючи від тренерів і закінчуючи журналістами. Перший небезпечний момент у цій зустрічі виник після того, як Ешлі Коул промчав лівим флангом і зробив навісну передачу на Пітера Крауча. Форвард англійців виграв боротьбу на другому поверсі у захисників і пробив, однак прямісінько у голкіпера суперників Шаку Хіслопа. Потім зі штрафного міг відзначитися Девід Бекхем, але м’яч після його удару потрапив у стінку. Атаки збірної Англії накочувалися на ворота Тринідаду і Тобаго, як хвилі на морі під час шторму. Однак рахунок на табло був незмінним. Тринідад і Тобаго захищався майже усім складом, а нечисленні атаки були не гострими і відверто не продуманими. Якби збірна Англії намагалася зіграти хитріше і нестандартно, результат, безперечно, був би на користь підопічних Свена Горана Ерікссона. А так проходи флангом захисників і банальні навісні передачі ні до чого не призводили. Захисники або ж Шака Хіслоп спокійно ліквідовували загрози. Наприкінці першої 45-хвилинки знову міг забити Крауч, який після передачі Бекхема залишився один біля воріт Хіслопа, однак форвард збірної Англії примудрився пробити повз ворота. Найреальніший момент забити гол у першому таймі, як це не дивно, мали футболісти Тринідаду і Тобаго. Після удару Дуайта Йорка м’яч летів у ворота англійців, однак його з лінії воріт вибив Джимі Каррагер.
Друга половина матчу почалася за сценарієм першого тайму. Англійці продовжували атакувати, але робили вони це надто повільно. Попереду відверто не йшла гра у нападників збірної Англії — Крауча і Оуена. Захисникам просто було справлятися з ними. Це зрозумів і наставник англійців Свен Горан Ерікссон, який у середині тайму випустив на поле Уейна Руні. Це додало англійцям швидкості попереду. Руні багато рухався. Однак черговий момент змарнував все той же Крауч. Із кількох метрів він головою не влучив у ворота. Гарну передачу з флангу зробив Джон Террі. Наприкінці матчу англійці пішли на останній штурм. Майже щосекунди небезпечні моменти виникали біля воріт Хіслопа. Оборона і сам воротар Тринідаду і Тобаго неабияк працювали. І все ж таки британцям пощастило дотиснути суперника. Крауч, скориставшись передачею Бекхема, таки розстріляв головою ворота Хіслопа. Якби форвард і цього разу не зміг забити, то я впевнений, що він став би головним ворогом всієї Англії, а так він став справжнім героєм. Повністю добив опонента Стівен Джерард, який наважився на удар здалеку і не залишив Хіслопу жодного шансу — 2:0 перемога збірної Англії.
Свен Горан Ерікссон, головний тренер збірної Англії:
— Мої футболісти не стали вдаватися до навали, а спокійно довели поєдинок до перемоги. У перші вісімдесят хвилин ми мали можливість забити гол. Нам не поталанило, бо опонент захищався майже усім складом. Суперники продемонстрували чудову дисципліну. Радий, що повернувся на поле Руні. Після того як він вийшов, наша команда почала грати набагато краще.
Стівен Джерард, півзахисник збірної Англії:
— Я щасливий забити перший гол на чемпіонаті світу і вдячний за це всій команді. Результатом ми задоволені, однак потрібно грати краще. Ми не пропустили жодного м’яча у двох поєдинках.
Лео Бенхакер, головний тренер збірної Тринідаду і Тобаго:
— Збірна Англії заслужила цю перемогу і я зичу їй успіху в матчах плей-оф. Я пишаюсь своїми футболістами. Ми були близькими до того, щоб створити ще одну сенсацію. Наші футболісти грали з гарним настроєм і виклалися на всі сто. Прикро, що 80 хвилин ми не пропускали, а потім пропустили двічі. Я засмучений.
Збірна Швеції у другому поспіль матчі на чемпіонаті світу мала реальні шанси нокаутувати свого суперника. Протягом зустрічі зі збірною Парагваю шведські футболісти мали більше десяти реальних нагод, щоб засмутити команду Парагваю. Однак шведам удалося забити лише на передостанній хвилині поєдинку. Півзахисник лондонського «Арсенала» Фредрік Люнгберг, скориставшись передачею Хенріка Ларсона, головою відправив м’яч у ворота Альдо Бобаділи. До цього моменту здавалося, що знову фортуна відвернулась від команди Швеції. На початку матчу все мав вирішувати Кім Кальстрем, який кілька разів перевіряв здалеку воротаря парагвайців, і той, у свою чергу, не без проблем ліквідовував загрози. Потім Златан Ібрагимович і Хенрік Ларсон з вигідних позицій не влучали у ворота. Збірна Парагваю також відповідала своїми атаками, щоправда, вони були нечисленними і не такими гострими, як у шведів. Кілька неприємних моментів Ісаксону створив Нельсон Вальдес, котрий самотужки намагався загострити гру.
Після перерви на полі з’явився Маркус Альбак, який, безперечно, поєдинок із Парагваєм запам’ятає на все життя. Можна лише здогадуватись, як він не зміг відзначитися у тому моменті, коли легше було забити, ніж не забити. Форвард вийшов сам на сам з голкіпером Парагваю, обіграв його і м’яч летів у ворота, однак його майже з лінії у «польоті» вибив Деніс Каніца. Останні хвилини були жахливими для парагвайців. Вони не могли зачепитися за м’яч і відверто грали на відбій. Можливо, поєдинок так би і закінчився внічию, але фортуна просто таки не мала права вдруге відвертатися від шведів, які, зігравши у цьому поєдинку внічию, могли ускладнити собі шанс на вихід із групи. А так рятівник Люндберг на останніх хвилинах матчу подарував радість численним уболівальникам шведів, які того вечора зібрались на стадіоні. Таким чином, після двох турів максимальну кількість очок здобули англійці й забезпечили собі вихід до наступного етапу змагань. Другими йдуть шведи, в активі яких чотири очки. У збірної Тринідаду і Тобаго одне очко, а в парагвайців — жодного. Отже, у заключному турі шведам достатньо зіграти внічию з англійцями, аби стати недосяжними для конкурентів.
Ларс Лагербек, головний тренер збірної Швеції:
— Переконаний, що ця перемога допоможе команді грати ще краще. Нам протистояв сильний суперник, однак ініціатива була на нашому боці. Тому гадаю, що наша перемога — цілком заслужена. У наступному матчі з англійцями ми гратимемо тільки на перемогу.
Фредрік Люндберг, півзахисник збірної Швеції:
— Це була велика гра. Обидві команди прагнули будь-що перемогти. Напевно, ми більше цього прагнули. У наступному матчі гратимемо на перемогу, бо друге місце у групі нас не влаштує. Англія — сильна команда, але ми хочемо довести, що не гірші.
Анібаль Руіс, головний тренер збірної Парагваю:
— Інколи не вдається досягти своєї мети, незважаючи на те, що ти цього вельми прагнеш. Швеція мала перевагу у володінні м’ячем і мала більше шансів відзначитися. Я не зміг втілити у життя свій тактичний план, однак не хотів би скаржитися.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НІМЕЧЧИНА Й ЕКВАДОР — УЖЕ В 1/8

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».