Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВЛАДА НАМАГАЄТЬСЯ РОЗКОЛОТИ ПРОФСПІЛКИ?
Федерація профспілок України заявляє, що влада намагається розколоти профспілки у державних установах і в енергетичному секторі, створивши «жовті», підконтрольні владі організації. Про це йдеться у заяві ФПУ, переданій УНІАН.

Органи виконавчої влади намагаються протидіяти доведенню справжньої позиції профспілок до громадян України та розколоти профспілки. За повідомленнями первинних організацій, робляться спроби найперше розколоти профспілки у державних установах. «Федерація профспілок України закликає Групу трудящих Міжнародної конференції праці відреагувати на руйнування засад соціального діалогу в Україні та порушення прав трудящих України»,— йдеться у заяві.
ФПУ також вважає, що уряд нехтує домовленостями з профспілками, досягнутими під час лютневої Всеукраїнської профспілкової конференції. «Нині жодна з них, зокрема погашення працівникам боргів із заробітної плати, встановлення розміру мінімальної заробітної плати на рівні не нижче від прожиткового мінімуму та інші, не виконані»,— заявляє Федерація.
Крім того, уряд України та урядові установи в односторонньому порядку, «без погодження з профспілками ухвалили низку рішень щодо централізованого підвищення ціни на природний газ і тарифів на електроенергію для населення, порушивши цим самим Генеральну угоду між урядом, профспілками та роботодавцями. За умов, коли доходи 58% населення України й заробітна плата 26% працюючих залишаються нижче від прожиткового мінімуму, таке різке підвищення цін на газ і електроенергію розцінюється профспілками як грубе порушення конституційного права громадян на достатній життєвий рівень»,— йдеться у заяві Федерації.

«ТОВАРИШКО ВІТРЕНКО, ЙДУ НА ТАРАН!»
Депутат кримського парламенту Василь Шарейко від блоку Наталії Вітренко переслідував від Феодосії до аеропорту «Сімферополь» колону американських військовослужбовців, що залишали Крим. Як повідомили в Центрі суспільних зв’язків головкому МВС України в АРК, він гнався за колоною на «Таврії» червоного кольору зі встановленим на даху гучномовцем.

Інцидент стався у неділю. На трасі Херсон—Красноперекопськ— Сімферополь, якою перевозили військових у аеропорт, «Таврія» з правої сторони узбіччя ділянки дороги з обмеженою видимістю обігнала автомобіль ДАІ, що замикав колону. Як зазначають правоохоронці, своїми діями водій створив аварійну ситуацію на дорозі.
На вимогу співробітників ДАІ спинитися і дати змогу рухатися колоні, водій не відреагував, продовжуючи маневрувати і намагаючись вклинитися у колону.
Нарешті порушника зупинили співробітники ДАІ. На вимогу працівника міліції показати документи, водій «Таврії» різко розвернувся і на великій швидкості став віддалятися убік Сімферополя, «загрожуючи безпеці громадян», стверджують правоохоронці.
Цього ж дня водія автомобіля «Таврія» було затримано в аеропорту «Сімферополь». Під час перевірки документів з’ясувалося, що він — депутат Верховної Ради Криму від блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція» Василь Шарейко.
Після відмови пройти в лінійний відділок міліції, йому надягли наручники. У приміщенні відділку міліції аеропорту складено протокол про адміністративне правопорушення, після чого депутата відпустили.
також у паперовій версії читайте:
  • СУМЩИНА: «ПТАШИНИЙ ГРИП» ДІАГНОСТОВАНО
  • ВОДОЙМИ Є — КУПАТИСЯ НЕ МОЖНА
  • ОТРУЮВАЧІ У ХМАРАХ НЕ СХОВАЛИСЯ
  • «ЗЕМЛЯНА ВІЙНА» З КОНТРАБАНДИСТАМИ
  • БРАКОНЬЄРСЬКИЙ НЕВІД У ВОДОГОНІ
  • МАРІУПОЛЬСЬКИЙ «СЕРІАЛ»: ВИКРАДЕННЯ НЕМОВЛЯТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».