Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
МІСТО НАСЕЛЯЛИ ЄВРОПЕОЇДИ

Мережа каналів, численні кам'яні жорна, склади зерна та інші знахідки свідчать про те, що близько 2200 років тому в пустелі жила група давніх кавказців, які населяли переважно Європу, Західну Азію й Північну Африку. Вони пасли худобу, займалися іригацією, носили одяг із хутра, користувалися дерев'яними меблями. «Вони добре володіли технологією обробки вовни: виготовляли одяг та інші вироби з овечої й верблюжої вовни червоного і жовтого кольорів»,— зазначають французькі вчені.
Це — найдавніше поселення, виявлене на території Сінцзяна. На переконання, вчених, воно припинило існування через зникнення річки Кирея, яка текла з гір Куньлунь.
Спільна програма розкопок почалася 1993 року.


КАТАСТРОФІЧНЕ ЗНИКНЕННЯ ФЛОРИ Й ФАУНИ
Щогодини на Землі зникає близько трьох видів флори і фауни. Такі висновки фахівців з Ібероамериканського центру біологічної різноманітності опублікувала іспанська преса, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.
Як наголошують експерти, найперше причиною такої ситуації можна назвати критичне екологічне становище багатьох регіонів планети. Вирубування лісів, осушення водних систем, викиди промислових відходів — це негативно впливає на природу і порушує екобаланс.
Причиною зникнення деяких видів фахівці називають браконьєрство й незаконну торгівлю рідкісними тваринами. Це стосується держав Латинської Америки, Африки, звідки вивозять унікальні види птахів, мавп і навіть хижаків.
На думку екологів, надто складна екологічна ситуація спостерігається і в Іспанії. Зокрема, тут під загрозою зникнення — сотні видів тварин і рослин. Незважаючи на те, що уряд докладає всіх зусиль для збереження унікальної біологічної спільноти Піренейського півострова, антропогенний чинник негативно позначається на екологічній ситуації в регіоні.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МАНДРИ
  • ФАКТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».