Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВСЬКА ГЕС СПРОСТОВУЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО МОЖЛИВУ АВАРІЮ
Голова правління ВАТ «УкрГідроЕнерго» Герой України Семен Поташник категорично заперечує твердження про аварійність греблі Київської ГЕС.
Він зазначив, що ГЕС працює в звичайному режимі, всі її механізми перебувають в нормальному експлуатаційному стані.

«Споруда розрахована на експлуатацію протягом 100 років, і я не бачу жодних підстав для заяв про загрозу аварії»,— сказав він.
Цього року, зауважив пан Поташник, «ми в звичайному режимі спрацювали під час весняної повені, регулюючи пікові показники води з тим, аби території нижче Київської ГЕС, зокрема і Київ, не потрапили під затоплення».
Київська ГЕС щороку виробляє 700–800 мільйонів кіловат-годин електроенергії, забезпечуючи споживачів у пікові періоди доби — вранці й ввечері.
Повністю також заперечує чутки про аварійність греблі Київської ГЕС директор каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Микола Бідний: «Станція працює в проектному режимі, немає жодних підстав для катастрофічних прогнозів».
За його словами, амортизаційний термін греблі Київської ГЕС, збудованої 1964 року, розрахований на сто років. «Насправді ж вона може стояти і 200 років. Тут установлено автоматичну систему збирання даних про стан греблі, ґрунтових вод, яка дає змогу проводити постійний моніторинг. Кожні чотири роки ситуацію довкола цієї греблі й всіх інших споруд каскаду досліджує міжвідомча урядова комісія».
Пан Бідний повідомив, що наразі на Київській ГЕС здійснюється другий етап реконструкції на кошти кредиту Всесвітнього банку, після закінчення якого експлуатаційні якості буде істотно вдосконалено.
Як повідомляли деякі мас-медіа, днями керівник незалежної міжнародної групи учених із прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо заявив про те, що «Київське водоймище є найнебезпечнішим місцем на планеті».
За його словами, аварійність греблі нині становить 93%, а в Київському водосховищі — близько 500 мільйонів тонн високорадіоактивних мулистих нашарувань.
За словами прогнозиста, якщо Київську ГЕС буде пошкоджено, наприклад, у результаті навіть не дуже сильного землетрусу, то гребля не витримає. Тоді на Оболонь, Троєщину, а потім і на всю Україну «вихлюпнеться радіоактивне цунамі з Київського моря».

МІНІСТР ОБОРОНИ: ПРО «СІ-БРИЗ» ЗНАЛИ ВСІ
Міністр оборони України Анатолій Гриценко спростовує заяви деяких представників місцевої влади про непоінформованість щодо проведення навчань «Сі-Бриз-2006».
Про це високопосадовець заявив у ефірі програми «7 хвилин» телеканалу «1+1». «Коли виходять в прямий ефір керівники місцевих рад і говорять про те, що вони не знали про проведення навчань, я відповідально заявляю — це брехня!»,— наголосив міністр.

Він підкреслив: щодо проведення майбутніх навчань «знав уряд Криму, знав голова Верховної Ради АРК». «Після обрання нового складу Верховної Ради Криму я віддав розпорядження командувачу Військово-морських сил України контр-адміралу Ігорю Тенюху поінформувати нового голову кримського парламенту про заплановані навчання і 24 травня така зустріч відбулася,— заявив пан Гриценко.
За словами міністра оборони, «якби депутати Верховної Ради Криму не підбурювали громадськість до акцій протесту, а навпаки — вболівали про забезпечення курортного сезону, все було б спокійно».
Керівник оборонного відомства зазначив: «Я гадаю, що події у Феодосії — це сценарій інформаційно-політичного впливу на центральну владу країни».
«Центральна влада існує в будь-якій країні й в будь-якій країні рішення стосовно проведення навчань ухвалює не селищна рада, а центральна. Так було і так буде в Україні»,— наголосив пан Гриценко і додав: «Усі інші питання, які стосуються діяльності військового відомства, вирішуються у центрі».
Він пояснив, що й росіяни проводять навчання, тренуються, наша держава для цього надала в оренду їм свої полігони. Більше того, Росія є активним учасником трьох ініціатив країн — членів НАТО. По-перше, це «Блексіфор», у якому цього року російська сторона головуватиме, по-друге, РФ підтримала «Чорноморську гармонію»— ініціативу члена НАТО Туреччини, і по-третє, відправляє цьогоріч свої кораблі в Середземне море для участі в операції «Активні зусилля».
також у паперовій версії читайте:
  • ПИТАННЯ МОВИ — ПИТАННЯ ДЕРЖАВНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ
  • МИ БЕЗ НИХ ЗАСУМУЄМО?
  • МАЙНО СРСР — І НАДАЛІ ТАЄМНИЦЯ?
  • «ИЩУТ ПОЖАРНЫЕ, ИЩЕТ МИЛИЦИЯ...»
  • СУМЩИНА: ОБВАЛИВСЯ МІСТ, ТРАВМОВАНО ДІТЕЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».