Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СМАЧНІ СТРАВИ ГІПНОТИЗУЮТЬ ЛЮДЕЙ

Під час експерименту дослідники показували групі добровольців картинки із зображенням смачних страв (шоколадний торт), легкої й здорової їжі (капуста брокколі), і чогось неприємного на зразок тухлого м'яса. Далі за допомогою спеціального сканера вимірювали активність мозку людини, що споглядає ці зображення.
За словами керівника досліджень Джона Бівера, раніше вважалося, що у здорових людей реакція на подібні зображення була однакова. Та проведений експеримент засвідчив, що навіть у здорових людей мозок реагує на зображення їжі по-різному: у деяких від апетитних страв він виявляє набагато більшу активність.


ЗНАЙДЕНО «НОВУ» МАВПУ
Учені вперше за 83 роки знайшли новий рід мавп, повідомляє BBC. Рід представлений єдиним видом — Rungwecebus kipunji, що живе в Танзанії. Перші знімки тварини було зроблено понад рік тому, однак нині зоологи проаналізували ДНК випадково убитої особини і з'ясували, що відмінності від інших приматів — істотні.
Сіро-коричневі мавпи близько метра на зріст живуть на деревах, харчуються фруктами, листям і пагонами, а також комахами й іншими безхребетними. Крім того, відомо, що вони збираються у зграї по 30–36 осіб. За підрахунками екологів, цих тварин залишилось не більш як п'ятсот.
До генетичної експертизи Rungwecebus kipunji зараховували до мангобеїв чи чорномазих мавп підродини мавп'ячих. Їхніми найближчими родичами називають бабуїнів, що живуть у Центральній та Східній Африці.
Ряд приматів, до якого відносять усіх мавп і людину, вважався найбільш вивченим порівняно з іншими ссавцями. Передостанній рід — Allenopithecus — внесли у біологічні довідники за 16 років після того, як виявили єдиний вид мавп, що належить до нього, — мавпу Аллена.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».