Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЧИ Є ЖИТТЯ НА МАРСІ?

Однак деякі останки давніх живих організмів могли зберегтися у мінеральних відкладеннях, що сформувалися за швидкого висихання. Оскільки на Марсі поклади деяких мінералів групи сульфатів (наприклад, гіпсу) були виявлені, то, звичайно, професор зробив висновок, що саме в них варто шукати амінокислоти, які могли б свідчити про колишню біологічну активність.
Аби з'ясувати, чи може органічний матеріал зберігатися в таких умовах, Бада зі співробітниками зібрав і дослідив зразки п'яти сульфатних мінералів з Каліфорнії та Канади, вік яких становив від кількох мільйонів до десятків мільйонів років. У вивчених екземплярах було виявлено аміни — продукти розпаду амінокислот. У земних сульфатах амінокислота може проіснувати десять мільйонів років, а оскільки Марс набагато холодніший від Землі, то там, як сподіваються дослідники, органічні останки можуть проіснувати у сотні разів довше. Вчені переконані у своїй правоті. Більше того, вони сподіваються застосувати отримані дані для вдосконалення свого детектора органіки Марса, який вони невдовзі сподіваються відправити на Червону планету.


БАГАТЬОМ ТВАРИНАМ ЗАГРОЖУЄ ВИМИРАННЯ
Понад 26 тис. видам тварин, птахів, риб і рослин загрожує небезпека вимирання, передає Укрінформ із посиланням на The Independent.
Так званий «червоний список» живих істот, що вимирають, складає природоохоронна організація The World Conservation Union (IUCN), яка офіційно публікує результати останніх досліджень. Вчені стверджують, що головними причинами загрози вимирання є глобальне потепління і діяльність людини.
Небезпека загрожує рибам. Майже двадцять відсотків акул можуть зникнути. Крім того, під загрозою — скатові, зокрема, знаменитий «морський диявол».
Це дослідження IUCN є результатом дворічної роботи вчених по всьому світу і продовженням попереднього дослідження організації від 2004 року, в якому йшлося, що вимирання загрожує 15589 видам — 7266 видам тварин і 8323 — рослин і лишайників.
У новому дослідженні підтверджується, що зникнення, як і раніше, загрожує полярним ведмедям через глобальне потепління, а також бегемотам. Дослідники з'ясували, що головну загрозу для бегемотів становлять браконьєри, котрі вбивають їх задля отримання цінних іклів.
Ще одна тварина, котра, як припускають вчені, незабаром вимре — це китайський річковий дельфін. Їх залишилося тільки 30 особин. Ймовірність того, що готові до відтворення особини зустрінуться, надзвичайно мала.
Учені зазначають, що в реальності чимало видів живих істот вимирають, і це ніхто не фіксує. Адже науці відомі 1,6–1,9 млн видів живих істот, водночас як загальна їх кількість оцінюється у 10–30 млн, причому багато з описаних і класифікованих залишаються маловивченими.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».