Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«СЛАВА, ЯК І ШОКОЛАД,— ТАНЕ»

На прохання організаторів соціологічне агентство «Алфа Рісерч» провело опитування громадської думки і визначило найпопулярніших у народі особистостей. Серед них виявилися: президент Болгарії Георгій Пирванов, мер Софії Бойко Борисов, міністр культури і кіноактор Стефан Данаїлов, тренер збірної Болгарії з футболу Христо Стоїчков, фолк-співачки Іванна і Глорія, а також деякі інші естрадні виконавці.
Саме з їхніх портретів десять болгарських скульпторів зробили з шоколаду бюсти. Виставка проводилась під жартівливим гаслом «Слава, як і шоколад,— тане».
Після закриття виставки було проведено благодійний аукціон під назвою «Я тебе з'їм».
Так, бюст президента Болгарії «пішов» за 800 левів (500 доларів). Бізнесмен, котрий його придбав, заявив, що бюст чинного президента їсти до нових президентських виборів (вони відбудуться у листопаді) нікому не дасть. Трохи менше на торгах заплатили за мера столиці й футбольного тренера.


ПОДОРОЖ ДО НАЙБІЛЬШОЇ СТАТУЇ БУДДИ
У Гонконгу найближчим часом з'явиться новий туристичний атракціон. На великому та малонаселеному гористому острові Лантау цим літом завершиться будівництво підвісної канатної дороги, по якій можна буде здійснити подорож до найбільшої у світі бронзової статуї Будди просто неба, повідомляє Укрінформ із посиланням на Travel.ru.
З кабінки фунікулера, розрахованої на 17 осіб, туристи зможуть помилуватися панорамою, що відкривається на острови, мальовничі бухти, зелені пагорби, рибальські села.
Будівництво почалося 2004 року. Довжина маршруту, який починається від станції Тун-Чун неподалік аеропорту, становить 5,7 км. Від станції канатна дорога приведе у містечко Нгон-Пін, розташоване на гірському плато в центрі острова, де знаходиться знаменитий монастир По-Лін, а на вершині сусіднього пагорба, куди ведуть 268 сходинок, у позі лотоса поважно сидить велетенський Будда.
Крім монастиря та гігантської статуї, до комплексних екскурсій входитиме відвідування таких визначних пам'яток, як чайний будиночок, театр казок і вистава у селі Нгон-Пін, а також ознайомлення з буддійськими традиціями, китайськими обрядами і церемоніями.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЗНАХІДКИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».