Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТЕРАКТИ В ЄГИПТІ: НОВІ ДАНІ
Затримано 30 підозрюваних у причетності до теракту в курортному місті Дахаб. Їхніх імен та обставин арешту поки що не розголошують.
За остаточними даними, через вибухи, що пролунали в місті в понеділок, загинуло 24 особи, з них четверо іноземців і 20 єгиптян. Українців, за повідомленнями МЗС, серед потерпілих немає. Серед жертв теракту — громадянин Білорусі Олександр Шлик та росіянин Леонід Титаренко, який народився в Бердичеві і до 2002 року жив в Україні. Поранено 150 осіб. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Моджахеди Єгипту», засноване вихідцем з Палестини.

Нагадаємо, що на узбережжі Червоного моря підірвано три бомби: в кав'ярні, ресторані і торговельному центрі, саме тоді, коли в центрі міста було багато туристів. Серед постраждалих — громадяни з 13 країн.
Дахаб — курорт дайверів і серфінгістів. У ці дні він переповнений, адже в розпалі великодні канікули. На Синайському півострові, де розкинувся цей курорт, посилено заходи безпеки, виїзди з міста перекрито. Для розшуку терористів, які можуть переховуватися в пустелі, залучили бедуїнів.
Проте, незважаючи на небезпеку, майже 100 єгиптян разом з іноземцями та прем'єр-міністр країни Ахмед Назіф влаштували ходу на підтримку туризму. Чимало відпочивальників не планують переривати відпустки, а напад пов'язують з останнім зверненням Усами бен Ладена по телебаченню, коли той заявив, що звичайні громадяни західних країн є законною мішенню для бойовиків «Аль-Каїди» у будь-якій державі, бо підтримують дії своїх урядів, які ведуть війну «хрестоносців проти ісламу».
Світ засудив теракт, а кілька країн, зокрема США та Ізраїль, запропонували допомогу в ліквідації його наслідків. Джордж Буш так прокоментував цю подію: «У Єгипті загинули невинні люди. Це — огидний акт проти цивільних громадян. Сполучені Штати висловлюють співчуття сім'ям загиблих. Ми молимося за поранених». Представники палестинського радикального руху ХАМАС також негативно поставилися до дій терористів. Самі Абу-Зухрі, прес-секретар руху сказав, що «ХАМАС, незалежно від обставин, не визнає насильницьких акцій проти невинних цивільних громадян».
Теракт у Дахабі — третій на єгипетських курортах за півтора року. У жовтні 2004 понад 30 осіб загинуло в Табі, а в липні 2005-го —70 осіб стали жертвами теракту в Шарм-аль-Шейху.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИБУХИ В ШТАБІ ЗБРОЙНИХ СИЛ ШРІ-ЛАНКИ
  • ІРАН ПОДІЛИТЬСЯ ЯДЕРНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ?
  • АВІАКАТАСТРОФА В АФГАНІСТАНІ: ЗАГИНУЛИ УКРАЇНЦІ
  • ДЕМОНСТРАНТИ БЛОКУЮТЬ ПАЛАЦ КОРОЛЯ НЕПАЛУ
  • В ІНТЕРНЕТІ З'ЯВИЛОСЯ ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ АЛЬ-ЗАРКАВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».