Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ХАРКОВІ ЗАТРИМАНО ПІДОЗРЮВАНИХ У СКОЄННІ ВИБУХІВ У СУПЕРМАРКЕТАХ
Проти ночі на середу під час проведення спільної операції співробітники Служби безпеки України і працівники кримінального розшуку Управління МВС в області затримали осіб, котрих підозрюють у скоєнні вибухів у супермаркетах міста.
Про це УНІАН повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

До речі, виявилося, що організатори вибухів в харківських супермаркетах підозрюються у вимаганні грошей для підтримки певних політичних сил. Про це повідомив учора на прес-конференції начальник управління МВС України в Харківській області генерал-майор Ігор Репешко.
За його словами, двоє затриманих у цій справі харків’ян на допитах призналися в тому, що надіслали листи з метою отримання грошей від керівників супермаркетів на загальну суму 50 тисяч доларів.
Генерал-майор розповів, що було вилучено компоненти вибухових пристроїв, одяг, в якому підозрювані були в момент вчинення злочину, адреси, куди направляли листи.
Як відомо, через вибухи, що сталися 22 квітня в супермаркетах «Сільпо» і «ЮСІ» в житловому масиві Олексіївка, постраждали 14 осіб, зокрема дворічна дитина. Семеро потерпілих продовжують лікування, у деяких — струс мозку.

ВІЗОВИЙ РЕЖИМ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ НЕ УСКЛАДНИТЬСЯ
Євросоюз не має наміру ускладнювати для українських громадян режим в’їзду на територію країн — учасниць спільноти. Таку інформацію під час зустрічі з українськими журналістами оприлюднила речник Єврокомісії Емма Удвін

Коментуючи «асиметричний» візовий режим, який Україна має з сімома сусідніми державами — членами ЄС, пані Удвін зауважила, що це — наслідок приєднання цих країн до Шенгенської зони та необхідності адаптувати національне законодавство до правил, спільних для усього Євросоюзу. «Ми розуміємо, наскільки важливою є ця проблема для багатьох людей в Україні й не маємо бажання ускладнювати їм життя. Саме тому запропонували якнайшвидше розпочати переговори щодо пом’якшення візового режиму. Це означає пошук шляхів, яким чином надати українцям можливість легше і простіше отримувати шенгенські візи. Доброю новиною є те, що віза для поїздки у Польщу або Латвію надасть українським громадянам можливість відвідати будь-яку країну Євросоюзу, а не обмежуватися поїздкою лише у ці прикордонні держави»,— наголосила речник Єврокомісії.
За її словами, темпи приєднання нових держав Євросоюзу до Шенгенської зони залежатимуть від підготовки до цього кроку кожної зі згаданих країн. У будь-якому разі, ця подія відбудеться десь наприкінці 2007 року, не раніше.
Емма Удвін зазначила, що переговорний процес між Україною і ЄС щодо спрощення візового режиму та реадмісії розвивається задовільно.
«ЄС очікує наступних пропозицій від української сторони, адже все ще лишається певна робота, яку ми маємо виконати. Ми намагаємось активно спілкуватися з урядом України на технічному рівні, але очевидно, що поки не призначено новий уряд, спостерігатиметься незначне сповільнення цього процесу. Це — нормальне явище після виборів, і воно не може вважатися причиною для занепокоєння»,— наголосила речник Єврокомісії.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДЛУННЯ ЧОРНОБИЛЯ: КІЛЬКІСТЬ ХВОРОБ «ЩИТОВИДКИ» ЗРОСТЕ
  • НЕ СТАЛО ВОЛОДИМИРА ЗДОРОВЕГИ
  • НА СИВАШІ ЗАГИНУЛИ БАКЛАНИ
  • ПОВІНЬ ЗНОВУ «ЙДЕ НА РЕКОРД»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».