Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧАЕС ЕКСПЛУАТУЮТЬ, БО СХОВИЩА НЕМАЄ
Процес остаточного виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС триватиме не один рік, поки не буде вирішено проблему зберігання відпрацьованого ядерного палива. Таку думку висловив перший віце-прем'єр-міністр України, голова оргкомітету з підготовки і проведення заходів, пов'язаних з 20-ю річницею Чорнобильської катастрофи, Станіслав Сташевський.

За словами високопосадовця, нині в трьох зупинених і аварійному четвертому енергоблоці залишається велика кількість палива, яку не може вмістити наявне сховище відпрацьованого ядерного палива СВЯП-1, і це змушує Україну продовжувати експлуатацію станції. Проблему зберігання ядерних відходів має вирішити спорудження нового сховища СВЯП-2, куди передбачається вивантажити усе паливо з реакторів. Будівництво цього об'єкта, яке вела французька компанія «Фраматом», мало завершитись ще в 2003 році, але роботи було зупинено через технічні прорахунки проекту. За словами віце-прем'єр-міністра, є програма фінансування цього проекту Європейським банком реконструкції та розвитку, і Україна сподівається, що підрядник повернеться до будівництва. Проте на завершення цих робіт і вивантаження палива потрібно ще чимало часу.

ЗБУДУВАВ СУПЕРКОТЕДЖ — ВІДРАХУЙ НА ОСВІТУ!
Нинішнього навчального року на освітні програми в нашій державі буде витрачено 6,4 відсотка внутрішнього валового продукту проти минулорічних 5,4 відсотка. Та цього недостатньо для повноцінного функціонування і забезпечення освітньої галузі, яка в розвинутих європейських країнах використовує 10 і більше відсотків ВВП. Про це журналістам розповів міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко під час проведення семінару «Рівний доступ до якісної освіти в Україні».

За словами посадовця, щоб вивести галузь з глибокої кризи, потрібно створити в нашій країні, за аналогією інших держав, Фонд допомоги освіті, який буде умовою стабільного розвитку. Державних коштів для цього не потрібно, переконаний Станіслав Ніколаєнко. Для нормального функціонування Фонду потрібно ухвалити відповідні норми закону, який передбачав би тривідсоткове відрахування податків із дорогого майна. «Збудував котедж за п'ять мільйонів доларів — плати три відсотки, купив іномарку, дорожчу від 20 тисяч доларів,— плати три відсотки, і тоді все стане на свої місця»,— переконаний міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • КИЇВ ГОТУЄТЬСЯ ДО САМІТУ ГУАМ
  • ПОЛІТИКИ НЕ ЗАВАДЯТЬ ЛІТАТИ
  • МІНФІН — РЕГІОНАМ: НЕ «ШТАМПУЙТЕ» НАМ ЛИСТІВ!
  • МІНЕКОНОМІКИ ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА КВИТКИ
  • ЦЕ ПИВО ПИТИМУТЬ ЛИШЕ ТИСЯЧУ ГОДИН
  • УКРАЇНСЬКИЙ ЯПОНЕЦЬ ВІДВІДАЄ БАТЬКІВЩИНУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».