Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
МАГАТЕ «НЕДООЦІНИЛА» ЧОРНОБИЛЬ У 50 ТИСЯЧ ЖИТТІВ
Хоча МАГАТЕ твердить, що наслідки Чорнобильської катастрофи «для здоров'я людей виявились не такими значними, як раніше вважали», насправді рівень смертності є надзвичайно високим, заявляють представники «Грінпіс». «Водночас, як офіційні дані, що оприлюднюють під контролем МАГАТЕ, дають приблизну кількість в 4000 додаткових смертей внаслідок аварії на ЧАЕС, остання статистика свідчить, що у Білорусі, Росії та Україні вона призвела до близько 200 тисяч смертельних випадків у період між 1994 і 2000 рр»,— такі цифри навів директор міжнародних програм «Грінпіс» Бруно Рібеллі на прес-конференції в Києві, де було оприлюднено дані з доповіді, підготовленої до 20-річчя аварії.

Доповідь готували близько 60 відомих учених, і, на переконання «Грінпіс», вона містить реальні дані, що в десятки разів відрізняються від тих, які фігурують у доповіді ООН.
Тільки аналіз онкологічних захворювань засвідчив, що наслідки Чорнобильської катастрофи найближчим часом призведуть до приблизно 100 тисяч смертельних випадків від раку, твердить «Грінпіс».
Автори наводять аналіз груп захворювань, пов'язаних із впливом радіації на організм: ураження імунної й ендокринної систем, порушення серцево-судинної системи, захворювання крові, психічні недуги, пошкодження на хромосомному рівні тощо.
В Україні, за висновками доповіді, між 1990 і 2000 роками рівень ракових захворювань зріс на 12%, при цьому в Житомирській області смертність збільшилась практично втричі.
Вражаючий розрив між цифрами інституцій, пов'язаних із ядерною енергетикою, та незалежним науковим дослідженням представники «Грінпіс» пояснюють намаганням МАГАТЕ приховати правду через «глобальну спробу атомної енергетики захопити лідерство».
«Насправді ядерна енергія залишається додатковим джерелом енергії й постачає лише 2% світових потреб у енергетиці,— зазначив на прес-конференції Бруно Рібеллі.— Навіть цей невеликий внесок не був би можливий без величезних державних субсидій. Ядерна енергія є найдорожчою, особливо якщо взяти до уваги споруди, утримання і утилізацію атомних станцій». На переконання представника «Грінпіс», існує чимало варіантів виходу з енергетичної кризи: енергозберігаючі технології, ефективне використання енергії та розвиток концепції відновлюваних джерел енергії.
«Ми звертаємось до урядових і промислових установ, щоб вони сказали небезпечній атомній енергетиці: досить»,— підсумував свою доповідь Бруно Рібеллі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАДОВОЛЕНО. АЛЕ — ЧАСТКОВО
  • ЮРІЙ ЄХАНУРОВ НАПОЛЯГАЄ НА ПЕРЕГОВОРАХ З УСІМА
  • МІНІСТРИ ЧИ ДЕПУТАТИ?
  • У ПАРЛАМЕНТІ КРИМУ — ВІСІМ ПАРТІЙ І БЛОКІВ
  • ПРЕЗИДЕНТ ЗАНЕПОКОЄНИЙ СИТУАЦІЄЮ З КОАЛІЦІЄЮ
  • СЛІДЧИЙ МАВ НАМІР ДОПИТАТИ ТУРЧИНОВА І КОЖЕМ'ЯКІНА ЯК СВІДКІВ?
  • ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ВИЗНАЧАЄ ПРІОРИТЕТИ
  • БУДЕМО ВІДПОЧИВАТИ 7, 8 І 9 ТРАВНЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».