Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
У ЧОМУ СИЛА ТВОЯ, «МІЛАН»?
Достроковий фінал — саме так охрестили вболівальники півфінальну дуель Ліги чемпіонів між італійським «Міланом» та іспанською «Барселоною». Проте на відміну від заключного поєдинку, особливістю якого є той факт, що все вирішується в одній зустрічі, стадія 1/2 фіналу — це спектакль у двох діях і перша його частина відбулась у Мілані на стадіоні «Сан-Сіро».

У дебюті зустрічі старі знайомі, котрі неодноразово зустрічалися між собою у єврокубках, вирішили придивитися одне до одного. Тому в першій десятихвилинці глядачам довелось нудьгувати. Єдине, чим запам'ятався звітний період, так це порушеннями правил проти лідерів атак обох колективів: Андрія Шевченка та Роналдіньйо. Першим прокинувся «Мілан» і видав двохвилинку, в яку вмістився удар у штангу Джилардіно й сильний постріл Андрія Шевченка, після якого Вальдес зумів лише переправити м'яч на кутовий. Активність «россо-нері» на певний час змусила засумувати Роналдіньйо, якому не вистачало на полі півзахисника Деку. У відсутності основного розігруючого бразилець та камерунець Ето'О вирішили брати справу в свої руки. В середині першого тайму камерунський чарівник «Барселони» наважився на дальній удар, сподіваючись на невпевненість Діди, однак воротар господарів не підвів. Автором наступного спалаху активності знову стала «Барселона». Роналдіньйо «розрізав» оборону господарів передачею на Жюлі, котрого випередив Діда, ліквідувавши небезпеку біля власних воріт. «Мілан» знайшов свій контраргумент майже відразу. Після штрафного удару у виконанні Пірло м'яч і штанга ледь не зустрілися між собою, однак для гостей у цьому епізоді все обійшлось. У час, що залишився до перерви, більше нічого особливо небезпечного глядачі не побачили. «Барселона» намагалась більше контролювати м'яч, а в «Мілана» мало що виходило в атаці. При цьому реально підсилити гру наставник господарів Карло Анчелотті не міг. Адже ще один форвард команди Індзагі не міг з'явитися на полі через хворобу. Проте п'ятнадцять хвилин для внесення коректив у хід зустрічі у тренера «Мілана» були.
Початок другого тайму знову залишився за «россо-нері». Шевченко з-за меж штрафного майданчика закинув м'яч до одинадцятиметрової позначки на Кака, котрий в один дотик переправив його на Джилардіно. Італійцю залишилось лише підставити ногу, щоб відправити м'яч у порожні ворота. Та форвард «Мілана» виконати своє завдання не зміг. З усього відчувалось, що червоно-чорні на другі сорок п'ять хвилин вийшли з величезним бажанням усі питання вирішити на свою користь саме на «Сан-Сіро». Вперед наприкінці п'ятдесят п'ятої хвилини зустрічі пішов навіть захисник Стам. За цей промах «Мілан» заплатив пропущеним м'ячем. Рахунок було відкрито після блискучої передачі Роналдіньйо — бразилець обдурив усіх, окрім Жюлі, який потужним пострілом увігнав м'яч у ближній кут воріт господарів. До речі, француз пробився до основного складу лише завдяки тому, що Хенрик Ларссон отримав травму. Проте пропущений м'яч не струсонув господарів, а навпаки, на певний час відправив «Мілан» у нокдаун. «Барселона» провела ще дві небезпечні атаки. На 64-й хвилині Жюлі виступив у ролі асистента — він заволодів м'ячем на своїй половині поля і віддав передачу на Роналдіньйо.
Бразилець пішов уперед, не зустрічаючи опору з боку захисників суперника, і наважився на удар з лінії штрафного майданчика. Діда був безсилий врятувати свою команду, але м'яч влучив у штангу і викотився за лінію воріт. Потім Ін'єста метрів із 25 змусив продемонструвати свою майстерність голкіпера господарів. А «Мілан» прокидатися не хотів. Анчелотті знову замислився і випустив замість Пірло — Мальдіні. Тренер каталонців Франк Райкард відповів миттєво, відправивши відпочивати автора забитого м'яча Жюлі, а на його місце вийшов на поле Белетті. За кілька хвилин Анчелотті посадив на лаву запасних Стама та Гаттузо, а їхні позиції зайняли Амброзіні й Кафу. Голландець і тут знайшов, що протиставити опоненту і замість Олегуера на поле вийшов Мотта. Останній шанс відновити рівновагу італійці здобули на 81-й хвилині, коли Массімо Амброзіні бив із близької відстані після ювелірної передачі Кака. Однак пострілу півзахисника не вистачило влучності, що лише посилило безпорадність «Мілана» в звітному матчі. І це було все для «Мілана». Щоправда, поки лише в першій частині футбольного спектаклю «Мілан» — «Барселона». Перший раунд залишився за «Барселоною». «Мілан» ще жодного разу не вибував із боротьби після півфіналу, але в цьому випадку підопічним Карло Анчелотті доведеться стрибнути вище голови, аби продовжити свою переможну серію.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВАНКУВЕР ЗАПРОШУЄ
  • БЕЗ ПІДСИЛЕННЯ
  • ЧОТИРИ З П'ЯТИ МОЖЛИВИХ
  • МРІЯ ЗБУВАЄТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».