Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАЛІЗНИЧНІ КВИТКИ ПОДОРОЖЧАЮТЬ?
Міністерство транспорту і зв'язку планує підвищити тарифи на залізничні перевезення пасажирів на 100% у період до 2008 року. Про це заявив на брифінгу в Одесі міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар. Він уточнив, що впродовж двох років вартість квитків мають намір збільшувати на 50% щороку.

Посадовець вважає, що збільшення ціни на пасажирські перевезення не позначиться на добробуті громадян, оскільки зростуть заробітна плата і пенсія. «Звичайно, якби протягом останніх семи років тарифи щорічно збільшувалися на 10%, то пасажири цього підвищення не відчули б узагалі. Але з політичних міркувань цього не робилося, і тепер підвищувати тарифи доводиться швидкими темпами»,— сказав міністр. Він додав, що тарифи за перевезення вантажів залізницею найближчим часом не зростатимуть.
Як відомо, у квітні 2005 року Мінтрансзв'язку підвищило тарифи на 50% на залізничні перевезення пасажирів у вагонах типу СВ. У лютому минулоріч «Укрзалізниця» заявила про намір підвищити тарифи на пасажирські перевезення в 2,3 раза з метою уникнення збитків, але Мінтрансзв'язку заборонило робити це. Упродовж 2006 року «Укрзалізниця» не планує змінювати тарифи на пасажирські перевезення.

НОВІТНЯ РАБОТОРГІВЛЯ — ПРОБЛЕМА СВІТОВА
Проблему торгівлі людьми можна вирішити лише на міжнародному рівні. У цьому переконана представник Міжнародної організації міграції в Україні Оксана Горбунова, яка висловила свою думку у Джорджтаунському університеті під час доповіді, присвяченої розв’язанню цієї проблеми в нашій країні.

Торгівля людьми — лихо глобального характеру. Єдина різниця в тому, що з одних країн походять жертви злочинів, через території інших їх переправляють у держави, де цих людей жорстоко експлуатують, зазначила вона.
Для запобігання цим злочинам, наголосила доповідач, потрібно проводити консультації представників правоохоронних органів на міжнародному рівні, результатами яких має стати розроблення правових механізмів боротьби з цим міжнародним явищем.
Витоками сучасного рабства, зокрема на пострадянському просторі, Оксана Горбунова назвала складну економічну ситуацію в середині 90-х років, а також прагнення молоді, що звикла жити у закритому та ізольованому Радянському Союзі, скористатись можливістю побачити інші країни.
Попередження злочинів є чи не найважливішим, на думку пані Горбунової, напрямом у діяльності Міжнародної організації з міграції. З цією метою готуються й проводяться розширені інформаційні кампанії, цільовою аудиторією яких є молодь невеликих містечок і сіл в усіх областях України, що найчастіше стає жертвами таких злочинів і становить «особливу групу ризику».
Складним завданням для фахівців є проведення реабілітації й надання психологічної підтримки людям, котрим пощастило повернутися на Батьківщину. «Найскладніше вмовити людей спілкуватися з представниками влади, яким конче необхідна інформація про те, яким чином вони потрапили до злочинних організацій, перетинали кордон, експлуатувалися в інших країнах», розповіла доповідач.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПА ТАКИ «МОНІТОРИТИМЕ» НАС
  • КОШТИ ВІД «КРИВОРІЖСТАЛІ» — НЕ ДЛЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВКЛАДІВ
  • ЗАРЕЄСТРОВАНО МЕРА КИЄВА
  • НА ПОРОЗІ — ДРУГА ХВИЛЯ ПОВЕНІ
  • БУДЕМО КУЛЬТУРНИМИ ЦІЛОДОБОВО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».