Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙШЛИ АРХІВ БЕРТОЛЬДА БРЕХТА

Прагнення до продовження роду у світі тварин закладене на генетичному рівні. Коли потяг до розмноження слабшає, тоді вид зникає. Саме така ситуація спостерігається з пандами, які мешкають у китайських зоопарках: бамбукові ведмеді давно втратили інтерес до життя, а разом з ним і до однієї з його принад, передає Укрінформ із посиланням на інформагентство Сіньхуа.
Ця проблема не перший рік турбує китайських зоологів. Чого тільки вони не вигадували, щоб примусити симпатичних і, на жаль, вимираючих тварин зайнятися тим, чим вони мають займатися за законами природи. Через це зоологи з китайської провінції Сичуань вирішили випробувати ще один спосіб допомогти пандам запалати любов'ю: вони записують голос тварин, сподіваючись, що їхнє відтворення пандам протилежної статі розбудить у любителів бамбука основний інстинкт. Усе почалося з того, що увагу зоологів привернули звуки, які видавала гігантська панда в зоопарку столиці провінції міста Ченгду: красуня вешталась по своєму загону з кутка в куток і жалібно скавчала. Ці звуки записали, і зараз фахівці ретельно їх вивчають, аби згодом навчитися визначати настрій тварин залежно від ситуації, керувати ним, а також ставити записи самцям, збуджуючи у них інтерес до самиць.
Укотре зоологи намагаються примусити панд розмножуватись. Так, ще 2002 року вони «збуджували» панд переглядом сексуальних сцен за участю цих тварин. Учені зібрали колекцію «гарячих» відеозйомок і прокручували касети своїм вихованцям двічі на день. У результаті окреслились певні зміни на краще, але за деякий час бамбуковим ведмедям набридла порнографія. Після цього зоологи намагалися годувати тварин чимось на кшталт віагри, а також розробляли комп'ютерні моделі добору «ідеальної пари», та марно. Судячи з усього, найефективнішим способом зберегти зникаючий вид є штучне запліднення, але до цього зоологи, схоже, не готові. А панди не бажають залишати лави асексуалів.


ЯК НАВЕРНУТИ ПАНД ДО ПРОДОВЖЕННЯ РОДУ
Образ Розп'яття, що впродовж багатьох століть вкорінився у християнській свідомості й став однією з найбільш значущих емблем християнства, може бути помилковим. Принаймні, так вважають учені з Медичного королівського товариства у Великій Британії.
Дослідники Пірс Мітчелл і Метью Мезієн стверджують: немає жодних доказів того, що Христос був розіп'ятий саме таким чином. Учені узагальнили свої висновки у квітневому номері журналу Royal Society of Medicine. Вони зазначають, що описи страт, які є в розпорядженні вчених і належать до I століття нашої ери, зроблені їхніми очевидцями, свідчать про те, що римляни страчували людей з особливою жорстокістю. Методи розп'яття встановлювалися тисячоліттями і залежали від соціального статусу жертви і від злочину, який скоїли засуджені.
Смерть на хресті вважалась у давнину найболіснішою і найганебнішою. Цей вид страти був відомий у багатьох народів, але найбільшого поширення він набув саме у римлян. Розп'яттю піддавалися тільки злочинці, котрі скоїли найважчі злочини: відкритий розбій на великій дорозі, державну зраду, заколот тощо. Як свідчать описи очевидців, у римлян у застосуванні було кілька форм хреста. Розіп'яту людину розташовували не тільки головою вгору, а й униз, а також у інших положеннях. Руки і ноги злочинця могли прибити цвяхами чи прив'язати мотузками.
Упродовж останніх 150 років лікарі не раз обговорювали, від чого саме, з фізіологічної точки зору, помер Христос. На цю тему було опубліковано щонайменше десяток книг і незліченну кількість статей. Крім того, завжди вистачало добровольців, готових піддатися експериментальному розп'яттю. З-поміж можливих причин смерті медики називали зупинку серця, емболію легенів, асфіксію, шок, спричинений зниженням кров'яного тиску, а також потрапляння тромбу в легеневу артерію. Проте всі дослідники виходили з традиційних уявлень про хрест і розп'яття.
«Очевидно, що від того, яким способом було розіп'ято жертву, безпосередньо залежала причина смерті»,— наголошує Пірс Мітчелл. Але нині наука не може точно сказати, як умирали на хресті жертви в римську епоху», повідомляє podrobnosti.com.ua.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЖАХ
  • ДИВА
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».