Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
ТЕПЛА МЕЛОДІЯ БРОНЗИ
Перший на території СНД пам'ятник, що відтворює образ Еллочки-людожерки з роману Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців», відкрито в Харкові.
«Кралечку» зображено в людський зріст, вона спирається на віденський стілець, у руці — знамените золоте ситечко. Скульптуру роботи викладача Харківської державної академії дизайну й мистецтв Катиба Мамедова встановлено біля входу в кафе в центральній частині міста.

Це не перший пам'ятник у місті, створений за мотивами популярного літературного твору — на лавці біля входу в заклад минулого року розташувався бронзовий Остап Бендер, а на подвір'ї два роки тому «сховався» Кіса Вороб'янінов. Працював над ними Ельданіз Гурбанов, брат відомого скульптора, заслуженого діяча мистецтв України Сейфаддина Гурбанова. Останній є автором двометрової скульптури «Скрипаль на даху», що стала символом Харкова. Усі ці роботи — подарунок місту від товариства україно-азербайджанської дружби.
Планується, що згодом біля кафе перехожі втішатимуться скульптурними зображеннями всіх героїв Ільфа і Петрова. На черзі — постать Шури Балаганова, її вже замовлено.

МІСТУ ПОВЕРТАЮТЬ «УБИТІ» БУДИНКИ
Влада Харкова має намір цього року прийняти в комунальну власність майже половину відомчих житлових будинків, що є в місті. Таких в обласному центрі — 830. У комунальне господарство відійдуть багатоквартирні будівлі, власниками ж одноповерхових стануть їхні нинішні мешканці.
Тим часом підприємства та організації, що передають місту житло, мусять власним коштом його відремонтувати. Однак найчастіше такий ремонт доводиться фінансувати з міського бюджету. Торік місто витратило на це 3,9 мільйона гривень.
За словами начальника управління житлового господарства міськради Олександра Асєєва, більшість таких будівель зведено в повоєнні роки в минулому столітті. Технічний стан — незадовільний. Сумнівно, що відомства зроблять на прощання хоча б косметичний ремонт.
Загалом у Харкові майже п'ять відсотків багатоквартирних будинків, що перебувають у комунальній власності, в аварійному стані.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОСАДОВЕЦЬ — ГОРОДЯНИНУ: «ДЗЕНЬКНИ МЕНІ НА МОБІЛКУ!»
  • ТРУБИ, ЩО НЕ ІРЖАВІЮТЬ
  • РИБА Й РАКИ «СХОВАЛИСЯ»
  • ПЛЯЖАМИ ОПІКУВАТИМЕТЬСЯ МНС
  • ЧИ ЛИШЕ СТИХІЯ ВИННА В СТИХІЙНИХ ЛИХАХ?
  • РОЗБІЙ «НА ПІДПИСЦІ» — САМЕ ЗАДОВОЛЕННЯ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».