Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ФРАНЦІЇ — ДРУГИЙ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНИЙ СТРАЙК
У сутичках між молоддю та поліцією в Парижі поранено дев'ять осіб. Понад дві сотні протестувальників затримано. Студенти вийшли на вулиці і в інших містах країни. У Ліллі акція переросла у вуличні заворушення. Молодики закидали правоохоронців камінням та порожніми пляшками. Профспілки стверджують — у другому загальнонаціональному страйку проти «контракту першого найму» взяли участь близько трьох мільйонів осіб. Демонстрації відбулися більш як у 250 містах Франції.

Разом з молоддю страйкували транспортники та викладачі. На заклики профспілок вони блокували університети та основні дороги.
Найзапекліші сутички сталися на площі Італії в столиці країни. Молодь жбурляла в поліцейських каміння та порожні пляшки. Ті були вимушені застосувати сльозогінний газ. До Парижа стягнули додаткові підрозділи поліції. Нині їхня кількість у столиці становить 14 тисяч. Попри заворушення, жандарми стверджують — ця акція була найспокійнішою за останні два місяці. Удень на вулиці міст вийшло вдвічі менше людей, ніж минулого тижня.
Тим часом стало відомо, що представники провладної партії «Союз за національний рух», профспілки та молодіжні організації зберуться за круглим столом, аби висловити своє ставлення до «договору першого найму». Проте уряд вже заявив, що не збирається скасовувати нового закону щодо працевлаштування молоді, хоча піде на деякі поступки. Президент Жак Ширак наказав переглянути два пункти угоди, які викликали найбільше невдоволення, зокрема скоротити випробувальний термін з двох років до одного, а також зазначити в контракті, що молодий працівник має право знати, за що його звільнено.
Тим часом лідери найбільших у країні профспілок упевнені, що влада не прагне знайти з ними компроміс, тому погрожують новими, масштабнішими маніфестаціями.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯРУЗЕЛЬСЬКИЙ: «ПРАВДА БУДЕ ГІРКОЮ ДЛЯ БАГАТЬОХ»
  • ТОДОРОВСЬКИЙ ПОТРАПИВ В АВАРІЮ
  • ТОРНАДО В США
  • У КИТАЇ 600 БАНКІВ «ВІДМИВАЛИ ГРОШІ»
  • ЧЕРЕЗ РІК ІРАН МАТИМЕ ЯДЕРНУ ЗБРОЮ?
  • В'ЯЗНИЦІ ЦРУ: СКАНДАЛ ТРИВАЄ
  • ПРОТИ ХУСЕЙНА ВИСУНУТЬ НОВІ ОБВИНУВАЧЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».