Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У СЕВАСТОПОЛІ СВЯТКУЮТЬ РІЧНИЦЮ УКРАЇНСЬКИХ ВМС
Тут відбуваються урочистості з нагоди 14-ї річниці початку формування Військово-Морських сил України Збройних сил нашої країни.

Командувач ВМС ЗС контр-адмірал Ігор Тенюх під час виступу-вітання на урочистих зборах з цієї нагоди наголосив, що «все, що було зроблене за невеликий в історичному вимірі період з питань розвитку вітчизняних ВМС, вражає: з нечисленної організаційної групи офіцерів, мічманів у 1992 році нині наш флот сформувався в адекватну військово-морську структуру, здатну надійно захистити морські рубежі країни».
За його словами, гідним результатом праці всіх тих, хто стояв біля витоків формування флоту є те, що «сьогодні факт існування Військово-Морських сил України не є темою для дискусії, це — реальність, яка ґрунтується на значних досягненнях численного флотського колективу в бойових навчаннях, заслуженому авторитеті ВМС в українському суспільстві, в світовому визнанні України як морської держави».

КИЇВ — ТБІЛІСІ: СТРАТЕГІЧНІ ВІДНОСИНИ
З нагоди завершення Року Грузії в Україні голова грузинського зовнішньополітичного відомства Гела Бежуашвілі відвідав нашу країну з робочим візитом.

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зазначив, що відносини між Україною і Грузією мають стратегічний характер.
Під час нинішніх переговорів сторони обговорили перспективи подальшої реалізації ініціативи Президента України Віктора Ющенка та Президента Грузії Михаїла Саакашвілі — діяльності Співдружності демократичного вибору, а також обмінялися думками про підходи до проведення наступного саміту ГУАМ, де нині головує Україна і який має відбутися у Києві наприкінці травня. Крім цього, йшлось про питання співробітництва з НАТО і ЄС та співпраці в енергетичній сфері.
Гела Бежуашвілі також підкреслив стратегічний характер відносин між Грузією та Україною. «Розвиток стратегічних відносин між нашими країнами — воля наших народів і завдання наших президентів»,— наголосив він.
Керівник зовнішньополітичного відомства Грузії також висловив вдячність українському народові за надану допомогу Грузії під час газової кризи взимку цього року.
Відкладення візиту Президента Михаїла Саакашвілі до України грузинський дипломат пояснив політичною ситуацією в Україні. «Наші президенти під час телефонної розмови домовились дочекатися закінчення політичних консультацій в Україні й згодом провести зустріч, яка б відповідала стратегічному характеру відносин»,— сказав він.
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЙСЬКІ МЕДІА: АНТИУКРАЇНСЬКА ІСТЕРІЯ
  • ШІСТЬ МІЛЬЙОНІВ ПРОТИПІХОТНИХ МІН — ЗАГРОЗА РЕАЛЬНА
  • ПІДПРИЄМЦЯ «ПІДІРВАЛИ» БІЛЯ ВОРІТ ГАРАЖА
  • «ПІВДЕННА ПАЛЬМІРА»: КРОК ДО ВІДРОДЖЕННЯ ФЛОТУ
  • НАШІ ДІТИ СПІВАЮТЬ І ТАНЦЮЮТЬ НАЙКРАЩЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».