Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЯНУКОВИЧ ЗАКЛИКАЄ ДО ПЕРЕГОВОРІВ
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав політичні сили, що пройшли до парламенту, після офіційного оголошення результатів виборів розпочати двосторонні переговори стосовно формування парламентської коаліції.

Він зазначив, що ПР у результаті парламентських виборів одержала мандат у вигляді найбільшого числа голосів виборців, відданих за неї як за опозиційну партію, для реалізації своєї програми.
«Ми готові негайно розпочати реалізацію нашої програми і нашої стратегії економічного розвитку»,— сказав лідер Партії регіонів.
Віктор Янукович додав, що «ми готові розглянути і прийняти принципи формування коаліції, головною складовою в яких буде не розподіл портфелів, а підстави для забезпечення економічного зростання країни, для стабілізації. У нас є такий план, така стратегія. З ними ми йшли на вибори. З ними ми перемогли. І нам є що запропонувати народу та нашим потенційним політичним партнерам».
Лідер ПР зазначив, що нині економіка країни, соціальна сфера — в стані глибокого регресу. За словами пана Януковича, Партія регіонів на правах партії-переможця закликає всі політичні сили, які пройшли до парламенту, «спокійно, без надриву обговорити, м'яко кажучи, не дуже хорошу ситуацію, що склалась в країні, об'єднати зусилля в ім'я порятунку економіки країни». Він наголосив, що «нині перед нами всіма стоїть найважливіше завдання — об'єднати країну і вивести економіку з розрухи, повернувши їй високі темпи розвитку».
«Ми пропонуємо об'єднати зусилля на умовах, які визначив сам народ, продемонструвавши найвищий ступінь довіри нам, нашій програмі й стратегії. Потрібно об'єднатись навколо загальнонародних цінностей — стабільності, благополуччя і перспективного розвитку. А прапор у нас один — це синьо-жовтий прапор незалежної України»,— заявив керманич ПР.
«Україну поділили не ми. Партія регіонів, яка самостійно, поза всякими блоками, об'єднаннями, союзами та іншими виборчими прийомами виграла вибори з величезним відривом від своїх суперників, має сьогодні моральне право звернутися до решти парламентських партій з вимогою припинити деструктивну риторику щодо нас, а отже, щодо мільйонів громадян України. Припиняйте ділити країну. Народ зробив свій вибір, і будьте ласкаві, зважайте на це»,— зазначив Янукович.
Він також підкреслив, що не можна ділити парламентські партії на демократичні й недемократичні: «Адже роблячи це, ви тим самим продовжуєте поглиблювати розкол у суспільстві. Навчіться поважати думку українського народу».

ДО РЕЧІ
Політрада Партії регіонів на своєму засіданні у вівторок схвалила засади коаліційної угоди, які вона пропонує своїм потенційним партнерам.
Принципові засади коаліції полягають у тому, що головне — це виконання зобов'язань із соціально-економічного розвитку України, які викладено у стратегії економічного розвитку України.
«Таким чином, стратегія економічного розвитку України є концептуальною основою проекту угоди про створення коаліції фракцій народних депутатів, які створюватимуть конституційну більшість у парламенті»,— зазначено у повідомленні прес-служби партії.
У проекті угоди, який пропонує ПР, визначено показники економічного зростання та соціального захисту. «Партія регіонів як ініціатор коаліції стверджує, що протягом 2006 року можливо подолати кризу в економіці й повернути Україну до економічного зростання. Партія регіонів стверджує, що готова забезпечити таке зростання зарплат, пенсій і стипендій, яке щонайменше вдвічі перевищуватиме інфляцію. Партія регіонів обіцяє у визначені терміни забезпечити виконання конституційної норми щодо того, що кожен громадянин України отримуватиме дохід, не нижчий від прожиткового мінімуму»,— зазначено в повідомленні.
Крім того, ПР підтверджує незмінність міжнародних зобов'язань України, продовження євроінтеграційного курсу України, а також виконання законодавчо затвердженої участі України у створенні Єдиного економічного простору.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ОФІЦІЙНО ВИЗНАНО ПЕРЕМОЖЦЕМ
  • ГЕНПРОКУРАТУРА: КИЇВСЬКИХ ВИБОРЦІВ ТАКИ НЕ КУПУВАЛИ
  • ГОЛОВА ВЕРХОВНОГО СУДУ ПОДАВ У ВІДСТАВКУ
  • ЕКСПЕРТИ ВВАЖАЮТЬ ВИБОРИ-2006 ДЕМОКРАТИЧНИМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».