Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗА «ІНТЕР» ЗІГРАЄ «МІЛАН»
Перший раунд протистояння між «Міланом» і «Ліоном» приніс нульову нічию, про яку мають більше шкодувати італійці. Один Андрій Шевченко втратив кілька відмінних гольових моментів. Отже, завдання-мінімум «россонері» виконали, адже вони залишили власні ворота недоторканними. Перед повторним поєдинком статистика була на боці «Мілана», який у останніх дванадцяти домашніх зустрічах у рамках Ліги чемпіонів здобув одинадцять перемог, забивши 31 м'яч і пропустивши лише сім.

Крім того, в протистоянні з французькими командами італійський клуб жодного разу не програвав на рідному «Сан-Сіро» — «Мілан» переміг у восьми зустрічах із десяти. Проте «Ліон» теж мав кілька статистичних аргументів на свою користь. Зокрема, французи на виїзді не програвали в Лізі чемпіонів останні шість матчів, а три з чотирьох візитів до Італії закінчувались вдало для французької команди. Двічі «Ліон» перемагав на «Сан-Сіро», щоправда не «Мілан», а «Інтер».
Господарі вийшли на поле в оптимальному складі на чолі з Андрієм Шевченком, котрий відпочивав у останньому матчі серії А проти «Лечче». Природно, що з перших хвилин зустрічі вони кинулися в атаку, спробувавши забити швидкий м'яч. Та «Ліон», до складу якого повернувся після дискваліфікації ключовий півзахисник Жуниньйо, ніби цього й чекав. Головний тренер гостей Жерар Ульє зробив ставку на контратаки, розраховуючи найперше на швидконогих Вільтора, Гову та Малуду. Італійці по-справжньому гольових моментів у перші двадцять хвилин не створили, хоча часом здавалось, що оборона гостей ось-ось має дати тріщину. Гості ж, освоївшись, почали робити небезпечні випади на половину поля суперника. Міланські футболісти, швидше за все, не очікували такого повороту подій і почали припускатись необов'язкових помилок, початок яким поклав на вісімнадцятій хвилині Діда, ледь не виклав м'яч на ногу Вільтору. Господарі занервували, а Малуда не зумів скористатись чудовою можливістю відкрити рахунок, пробивши трохи вище воріт. Ще за кілька хвилин партнерів виручив Діда, котрий витягнув м'яч із нижнього кута. На 24-й хвилині захисник «Мілана» Яп Стам через травму був змушений залишити поле, а замість нього вийшов сорокарічний Костакурта. Буквально відразу Індзагі забив гол. Після позиційної помилки французького захисника Кріса, Зеєдорф з лівого флангу зробив передачу в центр штрафного майданчика і нападник «Мілана» головою переправив м'яч у ворота. Врятувати свою команду у голкіпера гостей Грегорі Купе шансів не було. І все ж подальший атакувальний порив господарів «Ліону» вдалось збити. Гаттузо заробив черговий «гірчичник» за порушення проти Малуди. Через кілька хвилин господарів підвів Діда, який не встиг перехопити м'яч після штрафного у виконанні Жуніньйо. Воротар врізався відразу в трьох гравців «Ліона», а першим біля м'яча опинився Діарра, котрий головою спокійно відправив його в сітку — 1:1. Після цього м'яч у центрі поля майже не затримувався і небезпека по черзі виникала як біля одних, так і біля інших воріт. Найреальніший шанс відзначитися до перерви втратив бразильський нападник «Ліона» Фред. Після його удару головою м'яч влучив у штангу і вилетів за межі поля.
Другу половину зустрічі суперники розпочали у попередніх складах — жодної заміни тренери не зробили. Гострішими були атаки господарів. Так, Неста зі зручної позиції пробив вище воріт, а Шевченко в одному з епізодів не зумів своєчасно віддати передачу до штрафного майданчика. З наближенням фінального свистка тиск господарів посилювався, і на 88-й хвилині гості пропустили. Після удару Андрія Шевченка Купе відбив м'яч, той влучив у штангу і відскочив у поле, а Філіппо Індзагі першим устиг до нього і відправив у ворота. У компенсований арбітром час Шевченко забив сам, скориставшись помилкою захисників «Ліона». Цей гол був 52-м для українського форварда в Лізі чемпіонів. Андрій став найрезультативнішим гравцем за всю історію турніру. У півфіналі команда Карло Анчелотті зустрінеться з переможцем у парі «Барселона» — «Бенфіка». Другий півфіналіст — іспанський «Вільярреал», який за сумою двох зустрічей переграв італійський «Інтер».
Тиждень тому в першому матчі перемогу на «Сан-Сіро» з рахунком 2:1 здобув «Інтер», але ця незначна перевага не обіцяла команді легкого життя в матчі-відповіді. «Вільярреал» у нинішньому сезоні довів, що його гравці здатні на подвиг. Напередодні цього поєдинку обидва тренери в один голос заявили, що в цьому протистоянні поступиться той, хто першим пропустить. Побоювання помилки у результаті призвело до того, що команди провели перший тайм у повільному темпі. Та все ж із перших хвилин «Інтер» виглядав активніше, проте особливо небезпечних моментів біля воріт суперника не створив. Ближче до середини тайму перевага перейшла до господарів, які нарешті згадали, що їм потрібно ліквідовувати дефіцит у один м'яч. Але й атакуючий порив «Вільярреалу» до взяття воріт не призвів. Лише три невлучні удари після розіграшу кутових — ось все, що господарі могли записати до свого активу.
Після перерви картина гри різко змінилась. Гравці «Вільярреала» помітно активізувались і розпочали атаки на ворота гостей. На 57-й хвилині Фігу лише ціною жовтої картки зірвав небезпечну атаку господарів. Штрафний виконав Рікельме, який зробив навіс у штрафний майданчик, де забутий захисниками Арруабаррена випередив голкіпера «Інтера» Тольдо і відкрив рахунок. Тепер вже «Інтеру» треба було забивати. Проте господарі навіть не думали заспокоюватись на досягнутому. Гравці іспанського клубу влаштували справжній штурм воріт Тольдо. І вже голкіпер гостей після удару Форлана з-за меж штрафного майданчика в неймовірному кидку витягнув м'яч з верхнього кута. На 67-й хвилині стався неприємний інцидент біля воріт гостей. Захисник «Інтера» Матерацци ліктем ударив у обличчя Форлана і розбив йому брову. Після надання допомоги аргентинець повернувся на поле, а суддя так і не дав італійцеві навіть жовтої картки. За п'ять хвилин до завершення другого тайму Форлан міг удруге засмутити Тольдо, але м'яч після його удару в лічених сантиметрах розминувся зі штангою. Наприкінці зустрічі «Інтер» пішов на останній штурм, але забити так і не зумів. У підсумку перемогу здобув «Вільярреал», який вперше у своїй історії вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФОРА ДЛЯ КОНКУРЕНТА
  • МОДУ ДИКТУЮТЬ КЕНІЙЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».