Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОРУШЕНО ПЕРШУ «ПОСТВИБОРНУ» КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ
Знам'янський (Кіровоградська область) міжрайонний прокурор порушив кримінальну справу за фактом викрадення 22 виборчих бюлетенів із дільничної виборчої комісії № 58 ТВО № 100 за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 158 Кримінального кодексу України. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-служба прокуратури області.

Установлено, що після проведення виборів службові особи ДВК № 58 підрахували кількість невикористаних бюлетенів щодо обрання Знам'янського міського голови. Таких бюлетенів, за інформацією дільничної комісії, залишилося 839. Однак наступного дня невідома особа принесла до міськради 22 виборчих бюлетені з виборів міського голови: на всіх проставлено «мокру» печатку ДВК і є позначки проти кандидатів на посаду міського голови.
На вимогу прокуратури члени ТВК № 100 у присутності службових осіб ДВК № 58 розпечатали конверта й зробили повторний підрахунок голосів.
Виявлено наявність 817 невикористаних бюлетенів, замість 839 зазначених у підсумковому результаті виборів. Слідство у цій справі, яка перебуває на контролі обласної прокуратури, триває.
За попередніми підрахунками голосів, розрив між двома лідерами виборчих перегонів на посаду міського голови не перевищує 100 голосів виборців. Отож нинішній Знам'янський міський голова Володимир Джулай, котрий не згоден із результатами виборів, оскаржив їх у суді.

У СЕРВЕРНУ СИСТЕМУ ЦВК ТАКИ «ЛІЗЛИ»
У період з 23 до 30 березня Службою безпеки України зафіксовано близько 29 тисяч комп'ютерних атак і спроб втручання до ресурсів інформаційно-аналітичної системи (ІАС) «Вибори народних депутатів України». Система захисту інформації не дає змоги реалізувати жодну з них, повідомили у прес-центрі СБУ.

У спецслужбі зазначили, що перед початком виборів було вжито низку заходів щодо унеможливлення несанкціонованого підключення до IAC додаткових елементів. Зокрема, вперше застосовано механізм електронного цифрового підпису. Складний алгоритм парольного доступу виключив можливість отримання кодів доступу до серверу Центрвиборчкому будь-якою сторонньою особою. Надійно також було організовано охорону серверного приміщення ЦВК.
На відміну від виборів Президента України 2004 року, коли затримки в передаванні інформації становили від 2 до 24 годин, під час проведення нинішніх парламентських виборів попередні відомості про хід голосування, що передавались від окружних виборчих комісій до ЦВК системою ІАС, надходили без затримок і відразу відображалися на головному моніторі ЦВК і в мережі Інтернет.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРЛАМЕНТ: ЗАСІДАННЯ — ОСТАННЄ, ПИТАННЯ — ГОСТРІ
  • БУДЕ СТВОРЕНО ЦЕНТР ОБЛІКУ БЕЗПРИТУЛЬНИХ
  • У ПОЛТАВІ ВСТАНОВИЛИ ПАМ’ЯТНИК ГАЛУШЦІ
  • МАРИХУАНА НЕ ПРОЙШЛА
  • НА БУКОВИНІ «БЕШКЕТУЄ» ВЕСНЯНА ВОДА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».