Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БІЛОРУСЬ: ОПОЗИЦІОНЕРИ НЕ ЗДАЮТЬСЯ
Білоруська опозиція, попри численні арешти, готується до подальших акцій протесту. Днями в центрі Мінська близько сотні молодих людей запалили свічки на знак підтримки заарештованих після розгону мітингу в суботу. Нагадаємо, що під вартою перебуває й один з лідерів опозиції Олександр Козулін.

Опозиціонери стверджують, що правоохоронці утримують до 100 осіб, затриманих під час розгону наметового містечка. За повідомленням МВС республіки, проти організаторів акцій протесту порушать кримінальні справи. Тим часом кандидат від об'єднаної опозиції на президентських виборах Олександр Мілінкевич запевняє: мирні протести триватимуть і супротивники Лукашенка не чекатимуть п'ять років для того, щоб позбутися його влади.
Днями оприлюднено реакцію офіційного Мінська на погрози ЄС та США запровадити санкції проти керівництва країни. Білоруське міністерство закордонних справ назвало ці заяви «нагнітанням антибілоруської істерії» і закликало покласти край спробам дестабілізації в державі.


ВИБОРИ В ІЗРАЇЛІ СТАРТУВАЛИ
В Ізраїлі розпочалося дострокове волевиявлення. Першими голосували військові та правоохоронці, які забезпечують порядок на парламентських виборах. Поліція посилює заходи безпеки. Охороняти голосування будуть понад двадцять дві тисячі поліцейських.
Тим часом лідером перегонів вважають центристську «Кадиму», яку очолює виконувач обов'язків прем'єр-міністра Ехуд Ольмерт. Партії, яку сформував Арієль Шарон, прогнозують тридцять п'ять зі 120 місць у кнесеті. У своїй програмі вона декларує політику Шарона — відмежуватися від Палестини й виселити ізраїльтян із сектора Гази та Західного берега Йордану. Тепер «Кадима» далека від поступок, тому Ольмерт пропонує визначити основні кордони Ізраїлю. На його думку, Єрусалим та великі поселенські блоки на Західному березі — камінь спотикання між палестинцями та ізраїльтянами — мають залишитися єврейськими.
Найближчі суперниці «Кадими» — партія «Лікуд» та «Праця». Їм соціологи прогнозують 20 та 15 мандатів. Наміри в. о. глави уряду критикують обидва опоненти. «Лікуд», очолюваний екс-прем'єр-міністром країни Беньяміном Нетаньягу, закликає більше не потурати палестинцям і не виселяти ізраїльтян із Західного берега Йордану. За словами колишнього прем'єра, якщо давати палестинцям землю, вони використають це проти ізраїльтян, така політика спонукає їх до здійснення терористичних атак.
Партія «Праця», яку очолює Амрі Перец, у своїй передвиборній кампанії приділила більше уваги соціально-економічним питанням. Щодо конфлікту з палестинцями, Перец пропонує більш виважені та помірковані дії. Через підтримку партією створення палестинської держави націоналісти навіть закидають їй відмову від сіоністських цінностей.
Аби партія самотужки сформувала уряд, їй необхідно набрати щонайменше 61 мандат. Однак, стверджують спостерігачі, у жодного лідера перегонів — «Кадими», «Праці» та «Лікуда» — таких шансів немає. Отже, у новому ізраїльському парламенті їм треба буде домовлятися й створювати коаліцію. Тому й досі незрозуміло — якою буде політика країни щодо врегулювання палестинського питання. Та попри розбіжності в ідеології всі учасники перегонів обіцяють найголовніше — швидке врегулювання конфлікту.
також у паперовій версії читайте:
  • У ФРАНЦІЇ — ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНИЙ СТРАЙК
  • ПОМЕР СТАНІСЛАВ ЛЕМ
  • ПРОТЕСТИ В СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ АМЕРИКИ
  • І ЗНОВУ «ПТАШИНИЙ ГРИП»...
  • ЧЕРГОВА «ДИПЛОМАТИЧНА ВІЙНА» МІЖ ВАРШАВОЮ ТА МІНСЬКОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».