Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТУРКМЕНСЬКИЙ ГАЗ ПОСТАЧАТИМЕТЬСЯ?
Україна і Туркменістан домовились про проведення найближчим часом переговорів щодо поставок туркменського природного газу в Україну в другому півріччі 2006 року.

Як відомо, у минулі вихідні відбувся візит у Туркменістан делегації НАК «Нафтогаз України» на чолі з директором з комерційної діяльності компанії Анатолієм Попадюком. Відбулись переговори з керівництвом нафтогазового комплексу Туркменії. Беручи до уваги чинні двосторонні угоди та контракти щодо співпраці у паливно-енергетичній сфері, були врегульовані питання, пов'язані зі взаєморозрахунками за туркменський природний газ, який поставляли в Україну протягом 2003–2005 років.
Сторони також погодились щодо необхідності продовження взаємовигідної співпраці у паливно-енергетичній сфері на довгострокову перспективу.
Україна обіцяла Туркменістану до серпня поточного року виплатити борги в 169,9 мільйона доларів за поставки газу в означених роках.
Як передає «Рейтер», про це повідомили в міністерстві закордонних справ Туркменістану.
«Валютну частину заборгованості української сторони буде погашено найближчим часом, а поставки товарів у рахунок погашення боргу — до 10 серпня 2006 року»,— йдеться в прес-релізі.
Валютна частина боргу становить 46,8, товарна — 122,8 мільйона доларів.

ВІДЛУННЯ ТЕРАКТІВ НА РИНКУ «ТРОЄЩИНА»
Верховний Суд України розглянув апеляційне оскарження на вирок Апеляційного суду Києва від 16 серпня 2005 року щодо матеріалів кримінальної справи за звинуваченням чотирьох громадян України у вчиненні 20 серпня 2004 року терористичних актів — підривів двох саморобних вибухових пристроїв на столичному ринку «Троєщина» і залишив судовий вирок без змін.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, цю кримінальну справу за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) розслідувало Слідче управління Служби безпеки України. Встановлено, що у серпні 2004 року четверо осіб з метою порушення громадської безпеки, залякування людей, а також «для привернення уваги до своїх антигромадських поглядів, що виражалися у нетерпимості до іноземців, які, на їхню думку, нелегально проживаючи в Україні, створюють напружену обстановку в державі», вступили у змову для вчинення терактів — вибухів саморобних вибухових пристроїв на речовому ринку.
З предметів і речовин, які є у вільному обігу, було виготовлено вибухову речовину і два радіокеровані вибухові пристрої, що складалися з бляшаних банок, елементів ураження (загострені металеві предмети), електродетонаторів, елементів електроживлення, конструктивно змінених мобільних телефонів тощо.
Пристрої було поміщено у сміттєві урни на ринку і приведено у дію за допомогою стільникового зв’язку. У результаті двох вибухів, що сталися з інтервалом у кілька хвилин, тілесних ушкоджень різного ступеня важкості зазнали 14 осіб, у тому числі громадяни Пакистану, Бангладеш і В’єтнаму. Одна жінка, громадянка України, від отриманих поранень померла у лікарні.
Установлено і зібрано докази, які підтверджують вину засуджених. Апеляційним судом Києва чотирьох терористів було засуджено до 14 років позбавлення волі.
також у паперовій версії читайте:
  • МИ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД М'ЯСА З ПОЛЬЩІ, БІЛОРУСІ Й МОЛДОВИ
  • ЧИ БУДЕ СТРАЙК ГІРНИКІВ?
  • ЧИ НЕ ЗАБАГАТО ВОЛІ МАЄ «ВОЛЯ»?
  • КИЯНИ РОЗЗБРОЮЮТЬСЯ. ПРОТЕ ТИШКОМ-НИШКОМ
  • У ЧЕРКАСАХ ОТРУЇЛИ БЕРЕЗОВИЙ СІК
  • І ДІТИ, НАРЕШТІ, СХОЧУТЬ ЧИТАТИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».