Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У КИТАЇ — ЗНОВУ «ХОЛОСТЯЦЬКИЙ БУМ»

У роки революції й на світанку нового життя в 1950-х роках більшість людей не мали часу замислюватись над своїм особистим життям, були невлаштованими, думали більше про батьківщину, а потім про себе. Після ухвалення в травні 1950 року першого в Китаї закону про шлюб практично всю країну захопила хвиля розлучень — до ЗАГСів поспішили ті, хто до цього був змушений одружуватися не за своїм бажанням, а з волі батьків.
Друга хвиля «холостяцького буму» спостерігалась наприкінці 1970-х років — по закінченні «культурної революції» (1966–1976 рр.). Представники «молодої інтелігенції», котрі подорослішали, великими групами поверталися в міста із сіл, де проходили перевиховання, що призвело до швидкого зростання значної кількості самотніх людей середнього віку, серед яких переважали представниці прекрасної статі. Пояснювалось це тим, що чимало чоловіків під час вимушеної роботи в селі все ж створювали сім'ї з місцевими дівчатами, а ось міські інтелігентки зазвичай не бажали одружуватися з місцевими парубками, віддаючи перевагу самотньому життю.
На відміну від попередніх років, нині демографи не називають «холостяцьку проблему» кризою, і тим паче жодна урядова організація не має наміру спеціально вирішувати її. Нинішні одинаки не схожі на тогочасних: їм переважно від 28 до 38 років, вони добре заробляють, постійно зайняті роботою, мають чітко окреслені смаки і життєві спрямування. Холостяцьке життя для них — швидше позиція, ніж обставини. Зрозуміло, що на відміну від «білих комірців» великих китайських міст, молоді люди в малих і середніх містах ще не зіштовхнулись з так званою кризою любові й шлюбу.


У 2102 — НАСТАНЕ КІНЕЦЬ СВІТУ?
Американські вчені попереджують, що, ймовірно, у 2102 році астероїд вагою 1 млрд. тонн зіткнеться з нашою планетою, передає Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.ua.
За розрахунками експертів Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), котрі займаються дослідженням астероїдів, є приблизно один шанс на тисячу, що астероїд 2004 VD17 «вріжеться» в Землю.
Спеціалісти пояснили, що з усіх астероїдів, які спостерігаються, саме цей має найбільші шанси «зустрітися» із нашою планетою. Наслідки цього можуть бути катастрофічними: під час зіткнення виділиться енергія у 10 тисяч мегатонн. Це можна порівняти хіба що із сукупною потужністю всієї ядерної зброї у світі.
Учені впевнені, що у них більше, ніж досить часу, аби точно обчислити траєкторію цього космічного об'єкта. Тоді можна буде остаточно визначити, чи станеться зіткнення.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • КІНОСВІТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».